Чим корисний чорний шоколад: відповідь вас здивує

Читать на русском
Автор
6104
Чорний шоколад є не лише смачним, але й корисним (зображення створено за допомогою ШІ)
Чорний шоколад є не лише смачним, але й корисним (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, в чому користь чорного шоколаду

Шоколад — це один з найпопулярніших десертів у світі. Його люблять і дорослі, і діти. Однак, не всі знають, що чорний шоколад може бути не тільки смачним, але й корисним.

Корисні властивості чорного шоколаду:

  • Зміцнює серцево-судинну систему. Чорний шоколад містить флавоноїди, які зміцнюють стінки судин і покращують кровообіг.
  • Знижує рівень холестерину. Флавоноїди також допомагають знизити рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) і підвищити рівень "хорошого" холестерину (ЛПВЩ).
  • Захищає від вільних радикалів. Чорний шоколад містить антиоксиданти, які захищають клітини організму від пошкоджень, викликаних вільними радикалами.
  • Покращує настрій. Теобромін, що міститься в шоколаді, стимулює вироблення серотоніну, який відповідає за гарний настрій.
  • Зменшує ризик розвитку діабету 2 типу. Дослідження показали, що регулярне вживання чорного шоколаду може допомогти зменшити ризик розвитку діабету 2 типу.

Як вибрати чорний шоколад?

При виборі чорного шоколаду важливо звертати увагу на його склад. Вміст какао-продуктів у чорному шоколаді повинен бути не менше 70%. Чим вищий вміст какао-продуктів, тим корисніший шоколад.

До речі, дуже смачним виходить гарячий шоколад із маршмелоу за рецептом "Телеграфа".