Врожаєм будете задоволені: коли і як правильно садити томати на розсаду

Читать на русском
Автор
86194
Томатам потрібен час, щоб наростити міцне коріння
Томатам потрібен час, щоб наростити міцне коріння. Фото Pexels

Дізнайтеся, як сіяти насіння томатів, щоб навесні їх можна було пересадити у відкритий ґрунт

Для вирощування та повноцінного дозрівання томатів потрібен досить тривалий час. Тому чим раніше ви почнете їх вирощувати, тим раніше зможете насолодитися свіжими помідорами. Перші посіви на розсаду можна проводити вже у січні.

Правилами догляду за посадками томатів ділиться Bhg.

Коли садити насіння томатів на розсаду

Досвідчені дачники радять посіяти насіння томатів приблизно за 6-8 тижнів до останніх заморозків. Цього часу рослині буде достатньо для нарощування листя і міцного коріння, щоб добре прижитися при посадці у відкритий ґрунт.

При правильному догляді насіння зійде на 5-10 день після посіву.

Напередодні пересадки розсада має бути висотою до 45 сантиметрів і мати 8-10 листків.

З іншого боку, якщо посіяти насіння томатів зарано, розсада буде готова до висадки на вулицю до того, як погода стане досить теплою.

Як сіяти розсаду томатів

Насіння томатів можна сіяти в окремі горщики або лотки для розсади насіння. Якщо ваші контейнери вже використовувалися раніше, спочатку ретельно очистіть та простерилізуйте їх.

1. Заповніть контейнери. Злегка змочіть землю для насіння та насипте її у контейнери. Не заповнюйте ємність до країв, залиште простір для того, щоб покрити насіння ґрунтом.

2. Посадіть насіння. Помістіть два-три насіння томату в кожен горщик. Якщо ви використовуєте лоток, сійте насіння рядами на відстані приблизно 3 см один від одного.

3. Засипте насіння ґрунтом. Насінню томатів не потрібне світло для проростання, проте засипте їх не дуже товстим шаром землі.

4. Полийте насіння. Злегка обприскуйте ґрунт водою з пульверизатора, щоб допомогти насінню прижитися. Важливо не заливати ґрунтову суміш і не вимивати насіння з місця.

5. Перемістіть контейнери з рослинами, що ростуть, у тепле місце. Можна розмістити їх поруч із радіаторами, але в жодному разі не на сам радіатор.

6. Тримайте насіння вологим. Злегка поливайте насіння щодня-два, щоб ґрунт залишався постійно вологим. Або обприскуйте їх зверху, або поливайте знизу, щоб не пошкодити насіння.

Якщо потрібно, щоб насіння томатів проросло дуже швидко, замочіть його на пару годин перед посівом. Крім того, тримайте насіння в теплі та накривайте вологозахисними ковпаками. Як тільки насіння томатів почне проростати, зніміть всі вологозахисні ковпаки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як перевірити якість насіння перед сівбою. Для цього є два прості методи.