Якщо немає городу: 5 овочів, які реально виростити на підвіконні

Читать на русском
Автор
4877
Листя салату любить сонячне світло
Листя салату любить сонячне світло. Фото Freepik

Не потрібно запасатися лопатою та граблями

У зимовий період багато хто відчуває ностальгію за свіжими та домашніми овочами. Але мало хто обізнаний, що деякі види овочів можна вирощувати навіть на підвіконні. Нема потреби купувати дорогі теплиці або мати величезний садок.

Якщо у вас немає доступу до городу, все, що вам потрібно, — це вікно з сонячного боку і терпіння, пише mirror. Посадити у квартирі реально п’ять овочів.

Салат латук

Листя салату може здивувати швидкістю і легкістю свого вирощування. Достатньо мати підвіконня з рясним сонячним світлом. Насіння "вистрілює" паростками в короткі терміни, але не забувайте про регулярне поливання.

Помідори

Помідори процвітають на підвіконні, особливо якщо це низькорослі сорти. Підберіть ящик, що надає достатньо місця кожному кущі.

помідори на балконі

Перець

Перці, чи то чилі або солодкі види, процвітають у горщиках, що отримують сонячне світло 6-8 годин на день.

Мікрозелень

Мікрозелень — справжня "вітамінна бомба" на вашому підвіконні. Посадіть редиску, капусту, базилік та інші овочі, потім зрізайте перші паростки. Вони стануть чудовим доповненням до салатів та прикрасою основних страв.

мікрозелень

Зелена цибуля

Зелена цибуля – чудова рослина для вирощування вдома. Не варто думати, що його найпростіше купити в магазині. Вирощувати цибулю легко, і ви зможете швидко насолодитися корисними та соковитими зеленими пагонами, які можна додавати до різноманітних страв.

Раніше ми писали, що за квітку можна посадити у грудні. Вона не боїться морозів.