Вітамін C буде завжди піду рукою: як виростити лимон в горщику

Читать на русском
Автор
8873
Як виростити лимон з кісточки
Як виростити лимон з кісточки. Фото publish.com.ua

Правила догляду за лимонним деревом

В лимонах знаходиться велика кількість вітамінів. Дуже важливо їсти їх регулярно, особливо при застуді. Раніше ми розповідали, як виростити кінзу на підвіконні. Тепер поговоримо про лимони.

Як і всі цитрусові, лимон може рости на підвіконні, однак треба дотримуватись деяких правил у його догляді. Про це розповіли на ProstoWay.

Для початку треба подбати про посадковий матеріал. Можна обрати звичайний квітковий ґрунт. Не варто забувати про дренаж. Тепер треба вибрати насінинки з великих соковитих лимонів. Замочувати їх не потрібно, можна одразу саджати.

Відстань між насінинками повинна бути не меншою, ніж 5 см, а глибина - 1 см. Горщик варто накрити склом чи плівкою та поставити у світле приміщення. Температура повинна бути не меншою, ніж 18 градусів. За два тижні насінинки повинні прорости. Їх треба регулярно поливати.

Після проростання насінин, горщик з майбутнім деревом треба поставити на вікно, яке виходить на південь. Не варто змінювати місце їхнього розташування. Раз на рік їх треба пересаджувати у більший горщик.

Дотримуйтеся правил догляду — і зможете зібрати плоди дерева лимона, який самі виростили. А раніше ми розповідали, як виростити базилік на підвіконні.