Свіжа зелень взимку: як посадити кріп на підвіконні

Читать на русском
Автор
32968
Вирощування кропу взимку на підвіконні
Вирощування кропу взимку на підвіконні. Фото prostoway

Розповідаємо, як виростити кріп на підвіконні

Взимку так хочеться свіжих овочів та зелені. Проте, покупні культури місять в собі мало вітамінів та коштують дорого. Тому, легше та набагато корисніше висаджувати їх у себе вдома. Як вирощувати огірки вдома, ми вже розповідали раніше. Тепер поговоримо про кріп.

Цей метод вирощування кропу підходить для тих, хто любить свіжу зелень взимку і не любить витрачати на це багато часу. Про це розповідає noviydoctor.

Що вам знадобиться

  • Горщики чи банки
  • Грунт
  • Насіння кропу
  • Вода

Як вирощувати кріп

Слід обирати посудину для посадки з дном для водостоку. Її треба ретельно вимити та висушити. Додаємо садовий ґрунт. 1-2 см вільного простору залишаємо для того, щоб зручно було поливати. Сіємо насінини за декілька сантиметрів одна від одної. Засипаємо невеликою кількістю землі. Шар повинен бути 1-2 см заввишки. Землю треба полити, але важливо не залити.

Місце для посадки краще обрати таке, куди добре потрапляють сонячні промені. Також важливо, щоб у приміщенні була температура не менше, ніж 20°C. Щоб корені не гнили, не можна занадто часто поливати кріп. Це треба робити регулярно, але не надто часто. Водночас не можна, щоб ґрунт пересихав.

Раніше "Телеграф" розповідав які ще культури можна виростити взимку в домашніх умовах. Також ділилися лайфхаками, як посадити петрушку на підвіконні.