Вирощуємо базилік на підвіконні: правила посадки та догляду за пряною зеленню

Читать на русском
Автор
2766
Виростити базилік можна навіть узимку
Виростити базилік можна навіть узимку. Фото Freepik

Дізнайтесь секрети вирощування базиліка в домі

Зима – не привід відмовлятися від вирощування зелені, якщо ви любите цю справу та займаєтеся цим у літній період. Наприклад, виростити соковитий пряний базилік, як і багато іншої зелені, можна в домі прямо на підвіконні.

Є два основні способи вирощувати базилік — із насіння, та з живців, пише uaportal.com. Виберіть спосіб вирощування, запасіться посадковим матеріалом, інвентарем та приступайте.

Підготовка ґрунту

Для вирощування базиліка вам знадобиться контейнер з дренажними отворами та ґрунт для розсади. Можна самостійно зробити суміш із перегною, торфу, піску та золи. Або ж купити готову суміш у квітковому магазині.

Посадка

Якщо у вас насіння, просійте його і замочіть у розчині ростового стимулятора або просто у воді. Якщо у вас живці, обрізайте їх акуратно і замочіть в розчині ростового стимулятора. Коли посадковий матеріал готовий, висадіть насіння або живці в ґрунт, зробивши невеликі заглиблення. Зверху ґрунт потрібно зволожити, а потім накрити склом або харчовою плівкою.

Догляд за базиліком

У приміщенні, де стоїть контейнер із базиліком, має бути 20+ градусів тепла. Поставте контейнер на світлу сторону, щоб було багато денного світла. Також можна використовувати спеціальні лампи. Поливати базилік потрібно трохи теплою водою в міру підсихання грунту. Зверху потрібно обприскувати листя водою, щоб підтримувати вологість. Також раз на два тижні можна підживлювати ґрунт органічними та мінеральними добривами.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виростити домашню зелену цибулю посеред зими. Поради щодо вирощування зеленої цибулі.