Як правильно виростити зелену цибулю на підвіконні: суперлайфхак без землі

Читать на русском
Автор
14189
Молода зелена цибуля багата на вітаміни
Молода зелена цибуля багата на вітаміни

Розповідаємо найпростіший спосіб

Свіже пір’я зеленої цибулі особливо ароматне в зимову пору року. Воно чудово поєднується з хрусткими грінками, ароматним борщем або іншими смачними кулінарними шедеврами.

Для того, щоб виростити зелену цибулю вдома на підвіконні, вам знадобиться трохи часу і відповідна тара. Правила дуже прості.

Як правильно виростити зелену цибулю вдома — перевірений спосіб

Для цього зробіть кілька нехитрих дій:

  • підберіть відповідну місткість — це можуть бути пластикові стаканчики, чарки, обрізані пластикові пляшки малого літражу;
  • наповніть їх водою;
  • встановіть цибулини.

Відповідна місткість буде та, в якій цибуля тримається, не провалюючись у воду. Ваше завдання — щоб вона не стикалася з рідиною, лише її кінчик. Коли з’явиться коріння, рівень води можна буде зменшити так, щоб цибулина зовсім до неї не діставала. Достатньо, щоб у воду було занурене коріння.

Суперлайфхак: якщо у вас є пластикова підставка з отворами для яєць, яка іноді буває в комплектації холодильників, — це бінго! Налийте воду в місткість відповідного розміру, встановіть підставку і розставте замість яєць цибулини.

Важливо – якщо сама цибулина буде у воді, запах у місткості через деякий час стане нестерпним. Також не забувайте періодично міняти воду на свіжу. Зірвавши перше зелене пір’я, не поспішайте викидати цибулину — вона ще випускатиме нові.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виростити на підвіконні свіжий салат та іншу вітамінну зелень. Це не так складно, як здається.