Топ-5 порад, як годинами не залипати в телефон

Читать на русском
Автор
2231
Телефони часом замінюють людям реальне життя
Телефони часом замінюють людям реальне життя. Фото Freepik

Залипання в телефон - проблема, яка характерна для всього цивілізованого світу

У наш час важко уявити життя без мобільного телефону. Проте дуже часто ми "пропадаємо" у гаджеті, забуваючи про інші справи.

Як цьому зарадити, розповіла блогерка та фотографка Алейд тер Віль. Жінка акцентувала увагу на тому, що дуже важливо виробляти в собі звичку відкладати телефон.

Численні дослідження показали, що чимало американців проводять близько 1200 годин на рік за телефоном. Ця проблема характерна не лише для США, а практично для всіх країн.

Будуйте чіткі плани

Текстові повідомлення в телефоні дають змогу швидко поміняти свої плани. Дуже важливо дотримуватися обіцянок. Це говоритиме про те, що ви відповідальна людина, яка цінує час друзів та знайомих.

Не користуйтеся телефоном під час обіду

Під час обіду або вечері в кафе чи ресторані вимикайте гаджет, аби він не провокував вас зазирнути до нього. Їжте та розмовляйте з людьми, спілкування з якими має бути важливішим, ніж блимання телефону.

Уникайте спонтанного спілкування через месенджери

Намагайтеся поговорити особисто, незважаючи на моменти незручності чи миті мовчання. Під час живого спілкування люди розкривають свою справжню суть, а месенджери переводять діалог у суху технічну рутину.

Варто почистити телефон

Уникайте засмічення телефону. Накопичувати багато додатків на екран не варто, видаліть все зайве. Так ви швидко знаходитимете те, що шукали, не відволікаючись на другорядні речі.

Порефлексуйте, від чого ви втікаєте

Бажання жити в телефоні виникає не лише через зовнішні фактори. Деякі люди таким чином втікають від негараздів. Спробуйте відшукати причини такої поведінки, аби дійти конструктиву.

Раніше "Телеграф" писав, як зробити корисні налаштування на телефоні, аби вберегти зір. У телефонах є три налаштування, які знизять вплив на зір, якщо любите залипати у смартфон.