Обов’язково зробіть це з газоном узимку: результат роботи порадує вас у новому сезоні

Читать на русском
Автор
2166
Взимку газон також вимагає догляду Новина оновлена 04 лютого 2024, 13:18
Взимку газон також вимагає догляду. Фото freepik.com

Головне — зберегти траву від негоди

Взимку на земельній ділянці не так багато справ. Багато дачників взагалі не займаються роботою на землі аж до настання тепла. Цей підхід не завжди є вірним. Особливо якщо на дачі є газон.

Звичайно ж, зима не підходить для такої процедури як стрижка газону. Але є й інші процедури, які будуть корисні для трави на ділянці.

Як доглядати газон взимку

Насамперед на газонах має бути чистота. Видаліть сміття, включаючи листя. Це покращить доступ сонячного світла до трави в короткі зимові дні та підготує її до весни та літа. Сонячне світло допоможе траві на газоні зберегти зелений колір, бути міцною та здоровою, пише gbnews.

Водночас гарною умовою зимівлі газону є глибокий сніг. При цьому потрібно обмежити ходіння газоном, щоб уникнути ущільнення снігового покриву і скидання снігу на газон у купи.

Після перепадів температури та дощу на газонах утворюється шар льоду у кілька сантиметрів. У цих умовах при попаданні сонячних променів на газон лід діє як збільшувальне скло і починає палити траву.

Видалити крижану кірку на газоні допоможе спеціальний реагент. Перед обробкою потрібно прибрати свіжий сніг для ефективної роботи засобу. Через 2-3 дні на ділянках, де кірка була товща 3-5 см, необхідно зруйнувати її механічним способом. При великій кількості льоду його необхідно прибрати з газону.

Раніше "Телеграф" розповідав, які квіти можна сіяти вже у грудні. Це закладе міцну кореневу систему рослин.