Сусіди по дачі позаздрять вашому саду: які квіти потрібно посіяти вже в грудні

Читать на русском
Автор
15338
Герань — одна з рослин, яку можна сіяти взимку
Герань — одна з рослин, яку можна сіяти взимку. Фото pexels.com

Ранній посів — запорука міцної кореневої системи квітки

Багато садівників у зимовий період не займаються дачними справами. Інші ж не втрачають час і використовують будь-яку зручну нагоду, щоб у сезон отримати гарний квітник або багатий урожай. Наприклад, у грудні деякі дачники проводять обрізку дерев і вже сіють квітучі рослини та овочеві культури. Це дозволяє отримати не лише ранній урожай, але й міцніші рослини.

Про те, які квіти варто посіяти у грудні, пише Express.

Герань або пеларгонії можна сіяти у приміщенні з кінця грудня, щоб забезпечити ранню появу квітів. У такому разі перші квіти та соковите ароматне листя з’явиться вже у квітні.

Для досягнення найкращих результатів садівники рекомендують сіяти насіння у компост, що вільно дренується, і тримати горщик на сонячному світлі.

Левовий зів або Ротики — ще одна квітка, яка підходить для посіву в грудні. Він дає довгі квітучі пагони кількох відтінків. Левовий зів — досить міцна рослина, щоб витримувати суворі зимові температури, але має більше шансів вижити взимку в захищеному місці.

Коли сіяти левову зіву
Ротики

Лаурентія також найкраще почувається при посіві в грудні під гарним укриттям. Ця рослина може видавати красиві квіти у формі зірочок, якщо її правильно посіяти.

Сіяти лаурентію рекомендують у грудні
Лауренція

Раніше "Телеграф" розповідав, як укоренити декабрист за допомогою туалетного паперу. Завдяки цьому методу коріння не згниє.