Навіть якщо снігу по коліно: як доглядати газон у зимовий період

Читать на русском
Автор
2058
Є свої особливості догляду за газоном взимку
Є свої особливості догляду за газоном взимку. Фото Freepik

Підсипати сніжок на газон дуже корисно

Взимку домашній газон не вимагає особливого догляду, оскільки сніг, що покриває траву, приносить мінімум турбот. Однак існують ключові моменти, які слід врахувати, якщо ви прагнете того, щоб навесні на вашому газоні з’явилася неушкоджена зелена трава.

Існує 3 основні правила догляду за газоном у зимовий час. Це має значення для збереження здорового майбутнього газонної галявини, пише ukr.media.

Як доглядати газон взимку

  1. Слідкуйте за сніговим покривом. Поки товщина снігу не досягне 25-30 сантиметрів, краще утримуватися від ходіння газоном.
  2. Навіть після утворення снігового шару, краще уникати зайвих прогулянок ґрунтом. А ось зимові пікніки та інші розважальні заходи є абсолютно забороненими. Надлишковий тиск може призвести до утворення залисин та ділянок загиблої трави навесні.
  3. Важливо уникати утворення крижаної кірки, яка іноді утворюється взимку і заважає диханню трави та ґрунту. По можливості слід усувати її, замінюючи шаром звичайного снігу.

Користь снігу для газону

Підсипання снігу на газон має велику користь: під час стійких холодів бажано підтримувати товщину снігового покриву на рівні пів метра або навіть більше. Знову ж таки, при цьому не варто безцільно топтати газон.

Раніше ми писали, як правильно доглядати кімнатні рослини взимку. Важливо знати про п’ять моментів.