Залишиться свіжим до весни: як правильно зберігати часник у міській квартирі

Читать на русском
Автор
19396
Часник — спеція, яка не тільки смачна, а й корисна
Часник — спеція, яка не тільки смачна, а й корисна. Фото Freepik

Розповідаємо, як зберігати часник на зиму

Є багато способів зберігати часник тривалий час навіть без льоху в умовах міської квартири. Деякі його заморожують або укладають у банки, пересипаючи сіллю. Робити запаси можна не лише з часником — нещодавно ми розповідали, як зберігати моркву взимку, щоб не витрачати зайві гроші, коли вона подорожчає.

А сьогодні пропонуємо познайомитись зі способом, яким користуються досвідчені господині, щоб зберегти до весни часник. І вам не знадобиться його заморожувати, тож всі корисні для серця, судин та імунітету властивості збережуться.

Як зберегти часник до весни – корисний лайфхак

Для цього вам потрібно:

  • ретельно відібрати придатні для зберігання головки;
  • очистити від землі у разі її наявності — так ви побачите можливі ушкодження;
  • підпалити на вогні верх і низ кожної голівки, відібраної для зберігання.

Використовуйте газову конфорку, запальничку або сірники. Ви повинні припалити й нижні корінці, й верхній кінчик. Після цього часник пересипається у тканинний мішок. У разі відсутності такого ви можете взяти звичайну наволочку.

Оброблений часник поміщають у темне місце, де є циркуляція повітря. Якщо ви збираєтеся зберігати його в ящику кухонної тумбочки, періодично влаштовуйте там провітрювання і перебирайте часник, щоб видалити пошкоджені головки. Відповідним місцем буде і ящик під кухонним столом, закритий від світла.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати капусту. Це найкапризніший овоч, але при правильному підході капуста довго не гниє і не висихає.