Це все пояснює: що у козацькі часи означало прізвище "Малюк", як у голови СБУ

Читать на русском
Автор
7207
Розповідаємо, що означає українське прізвище "Малюк"
Розповідаємо, що означає українське прізвище "Малюк". Фото telegraf.com.ua

Предки голови СБУ могли мати специфічне почуття гумору

Після призначення на посаду голови Служби безпеки України Василя Малюка, напевно, багато хто звернув увагу, як мало його прізвище відповідає зовнішнім параметрам. І це не просто так. "Телеграф" вирішив розібратися, яку історію має прізвище "Малюк".

Варто зауважити, що в мережі немає інформації про те, який зріст і вагу має Василь Малюк, проте за його фото видно, що він більший за більшість середньостатистичних українців, — вищий і ширший в плечах.

Володимир Зеленський та Василь Малюк
Володимир Зеленський та Василь Малюк (зріст Зеленського — 170 см)
Василь Малюк нагороджує поліцейського
Василь Малюк нагороджує поліцейського

З’ясувалося, що прізвища Малюк, Малюта, Махиня з’явилися ще за козацтва, але, що цікаво, з’явилися вони як іронічні прізвиська. Тобто Малюком і Малютою називали тих, хто мав досить міцну статуру, тоді як Махинею могли назвати людину маленького зросту і з худим тілом.

Таким чином, не виключено, що предки голови СБУ Василя Малюка теж мали міцну статуру, завдяки чому колись і отримали таке прізвище.

Цікаво, що на сьогоднішній день це прізвище досить рідко зустрічається в Україні, — згідно з даними порталу "Рідні", зареєстровано лише 3406 носіїв цього прізвища, багато з яких живуть у Києві, Кам’янському, Сумах, Запоріжжі та Харкові.

Карта поширеності прізвища Малюк в Україні
Карта поширеності прізвища "Малюк" в Україні

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що означають прізвища топ-військових в Україні, таких як Залужний, Сирський та Марченко.