Янукович, Азаров, Табачник: що означають прізвища топ-зрадників України

Читать на русском
Автор
38801
Дмитро Табачник, Віктор Янукович, Микола Азаров
Дмитро Табачник, Віктор Янукович, Микола Азаров. Фото Колаж "Телеграфу"

На щастя, ці прізвища досить рідкісні в Україні

Експрезидент-втікач Віктор Янукович, колишній прем’єр Микола Азаров, ексміністр науки Дмитро Табачник, — ці особи відомі, напевно, кожному в Україні як зрадники та проросійські діячі. Однак, що означають їхні прізвища? "Телеграф" вирішив коротко розповісти історію походження їхніх прізвищ і скільки зараз їх носіїв в Україні.

Прізвище "Янукович" має білоруське походження і виникло від назви села Януки. Також є версія, що воно походить від білоруського імені Янук (народна форма імені Ян). В Україні всього 69 носіїв прізвища "Янукович", більшість із яких живуть у Єнакієвому, Києві, Кривому Розі, Донецьку та Луганську.

Карта поширення прізвища "Янукович" в Україні
Карта поширення прізвища "Янукович" в Україні

Прізвище "Азаров" утворено від церковного імені "Азарій", яке перекладається з івриту як "допомога Божа". Микола Азаров стверджує, що це прізвище його бабусі, яка його виховувала. Це прізвище в Україні носить понад 1,5 тисячі осіб. Найбільше воно поширене у Донецьку, Харкові, Києві, Дніпрі та Запоріжжі.

Карта поширення прізвища "Азаров" в Україні
Карта поширення прізвища "Азаров" в Україні

З прізвищем "Табачник" все зовсім просто, — воно походить від прізвища "табак". Ймовірно, таке прізвище колись могли дати людині, яка вирощувала, продавала або курила тютюн. Носіїв прізвища "Табачник" в Україні лише 122 особи. Найчастіше їх можна зустріти у Балті, Дніпрі, Києві.

Карта поширення прізвища "Табачник" в Україні
Карта поширення прізвища "Табачник" в Україні

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, якою є історія походження прізвищ найбагатших людей України.