Штори розгладяться одним рухом праски: допоможуть ці хитрощі

Читать на русском
Автор
6976
Штори
Штори. Фото pexels.com

Більше не доведеться годинами стояти біля прасувальної дошки

Гладити штори — одна з найнеприємніших домашніх справ. Вони легко мнуться, електризуються, їх легко порвати чи спалити праскою. Вони також часто зісковзують з дошки, через що знову стають брудними та зім'ятими. Це відбирає багато сил та нервів.

Значно полегшити завдання можна, якщо користуватися невеликими хитрощами під час прання та сушіння штор. Про них і розповість "Телеграф".

Якщо ви хочете мати ідеально рівні штори, доглядайте їх під час прання. Перш ніж покласти їх у пральну машину, складіть виріб у формі квадрата або помістіть у пральний мішок. Встановіть мінімальну швидкість віджиму та температуру 30 градусів Цельсія, щоб уникнути утворення великої кількості складок. Після завершення програми відразу ж акуратно розвісьте штори на мотузці або сушарці.

Перед прасуванням перевірте вимоги конкретної тканини. Вироби з тюлю, вуалі та органзи вважаються найважчими для прасування. Вони дуже ніжні, тому після пральної машини часто сильно мнуться. Розклавши тканину на дошці, увімкніть праску на низьку температуру й обприскуйте фіранку водою. Коли тканина намокне, її буде легко розгладити.

Як швидко погладити штору

Є хитрість, яка дозволить прасувати штори набагато швидше та простіше. Прасувальну дошку слід обернути алюмінієвою фольгою так, щоб її блискуча частина виявилася зовні. На фольгу помістіть тканинний чохол. Тепер можна прасувати штори. Алюмінієва фольга відображатиме тепло, завдяки чому штори стануть гладкими після одного руху праскою. Таким чином ви заощадите час і вам не доведеться турбуватися про втрачені години біля дошки для прасування.

Раніше "Телеграф" ділився простим способом відбілити тюль, що посірів. Для цього знадобляться аспірин та сода.