ТОП-10 порід собак, які уживаються з котами

Читать на русском
Автор
8053
Відкриті джерела

Найкраще вирощувати обох разом з малого віку

Існує багато порід собак, які, як правило, добре ладнають з котами. Водночас важливо оцінювати індивідуальні особливості та рівень енергії кожної тварини, а не лише породу. Приміром, якщо собаку виховували для полювання на дрібних тварин, то він може інстинктивно захотіти погнатися за кошеням чи котом. "Телеграф"зібрав найбільш дружні до кішок породи собак. Отже:

Золотистий ретривер

Золотисті ретривери, як правило, спокійні собаки, які дружать із сім’єю, і, якщо їх правильно вивчити та соціалізувати, їхні люблячі характери роблять їх загалом хорошими з котами.

Золотистий ретривер
Золотистий ретривер

Бігль

Біглі є гончими собаками, вони традиційно полювали великими зграями, тому було важливо, щоб вони ладнали з іншими тваринами. Вони люблять спілкування і часто створюють чудові стосунки з сімейним котом.

Бігль
Бігль

Бассет хаунд

Бассет-хаунди м’які, спокійні та повільні, що робить їх однією з найкращих порід собак для котів.

Бассет хаунд
Бассет хаунд

Шпіц

Померанський шпіц може мирно жити з котами, особливо якщо їх виховували разом, завдяки їх помірному рівню енергії та ласкавому характеру.

Померанський шпіц
Померанський шпіц

Пудель

Пуделі, як правило, розумні та дуже сприйнятливі до дресування в оточенні котів, але іграшкові різновиди особливо хороші, тому що завдяки їх маленькому розміру вони менш лякають своїх котячих друзів.

Пудель
Пудель

Лабрадор-ретривер

Причина, чому з лабрадорів виходять такі чудові собаки-поводирі, пошуково-рятувальні собаки та собаки емоційної підтримки, полягає в тому, що вони добрі, ніжні та поступливі. Це також робить їх хорошою породою для знайомства з вашим котом.

Лабрадор-ретривер
Лабрадор-ретривер

Мальтез

Завдяки своїм невеликим розмірам кішки можуть почувати себе комфортно поруч з мальтійською болонкою. Вони ніжні та легкі компаньйони, і зазвичай із задоволенням лінуються на дивані.

Мальтез
Мальтез

Кавалер Кінг Чарльз спанієль

Ніжна і ласкава порода. Вони дуже адаптивні та можуть пристосуватися до життя з новими пухнастими друзями, зокрема котами.

Мопс

Як і кішки, мопси невеликі за розміром, люблять неквапливий спосіб життя і післяобідній сон. Ваша кішка з полегшенням дізнається, що, на відміну від інших порід собак, мопси зазвичай не зацікавлені в переслідуванні.

Мопс
Мопс

Коллі

Шотландська вівчарка попри свою приналежність до пастухів добре ставиться до котів. Їхній м’який характер, висока здатність до навчання та доброзичливе ставлення роблять коллі гарним вибором для власників котів, оскільки вони будуть слухатися вас, коли навчаться поводитися з котом. Крім того, коллі, як правило, гавкає, коли їм нудно, тому кошеня може допомогти скласти їм компанію та приборкати таку поведінку.

Коллі
Коллі

Раніше "Телеграф" наводив ТОП-10 найпопулярніших порід собак в Україні. Популярністю користуються невеликі собаки, вони посіли майже всі місця у рейтингу популярності.