Заборонені подарунки: чому рушники можуть принести невдачу

Читать на русском
Автор
1937
В народі рушник погано асоціюється з подарунками
В народі рушник погано асоціюється з подарунками. Фото Телеграф

Найважливіше врахувати вподобання іменника

Рушники завжди вважалися не просто звичайним предметом побуту, а символом гостинності та тепла. Вони супроводжують нас в різних життєвих ситуаціях: від радісних митей до сумних подій. Але не всі знають, що дарувати рушники вважається знаком поганої вдачі в деяких культурах, як і гортензії дівчатам. Які ж таємниці та повір'я асоціюються із цим звичайним, на перший погляд, предметом.

Так, в деяких культурах вірять, що подарунок у вигляді рушника може символізувати розлучення або розставання. В історичному контексті, рушники часто асоціювалися з побутовими труднощами та обов'язками, що не є найкращим знаком для подарунка.

Є думка, що подарунок у вигляді рушника може символізувати бідність або нестаток, що також робить його неприйнятним варіантом для подарунка. Водночас існує багато інших предметів, які можна подарувати замість рушників, які не несуть в собі негативної символіки. Проте найголовніше — яскраві та позитивні емоції від подарунка.

Нагадаємо, що є ціла низка предметів, які не варто дарувати імениннику, оскільки вони можуть символізувати чи приносити негатив. Те ж саме стосується і молодят. Аби молода родина жила щасливо, не варто дарувати їм на весілля ці речі.