Дарувати годинник: чому це може бути небезпечно і як уникнути негативних прикмет

Читать на русском
Автор
1509
Годинник є символом часу і його плинності
Годинник є символом часу і його плинності. Фото Телеграф

Для подарунка краще обирати дорогий годинник та такий, що буде дійсно важливим для людини

Годинник — це не тільки корисний і стильний аксесуар, але й символ часу, життя і долі. Не дивно, що багато людей вважають годинник за неприпустимий подарунок, адже з ним пов'язано багато прикмет і забобонів. До прикладу, не завжди дарують годинник матері чи чоловіку. Але чи варто вірити у всі ці народні перекази, чи можна дарувати годинник без страху і як правильно це робити?

Які прикмети і забобони пов'язані з даруванням годинника?

Існує чимало різних повір’їв про те, чому годинник не є ідеальним варіантом для подарунків, і ми пропонуємо розглянути кілька з них, які є найбільш поширеними.

Першою причиною є китайське повір’я. Вся справа в тому, що китайські ієрогліфи, які означають "годинник" або "час", а також "смерть", схожі між собою. Тому жителі країни піднебесся звикли вважати, що вручення годинників у подарунок є натяком на те, що дарує презент людина бажає одержувачу смерті.

Ще одна прикмета, яка стосується використання годинника в якості подарунка коханим людям, говорить, що такий подарунок є нічим іншим, крім як передумовою до розставання. Саме тому цього робити не рекомендується.

Якщо ж говорити про дружбу і про подарунки годин своїм друзям, то в даній ситуації прикмети говорять, що якщо подарований годинник зупиняться, закінчиться і дружба між людьми, що є ініціатором і одержувачем такого подарунка.

Як правильно дарувати годинник?

Зрозуміло, все це – лише прості прикмети і забобони. Однак якщо ви хочете використовувати в якості подарунка з приводу тієї чи іншої події саме хороший дорогий годинник, є можливий варіант виходу з такої ситуацiї. Йдеться про те, щоб взяти з одержувача подарунка формальну плату за нього. Це може бути монета або дрібна купюра – абсолютно без різниці. Адже в такому разі, технічно, подарунок не буде подарунком, ви його "продасте" одержувачу. Якщо ви схильні до забобонів, то в даній ситуації вам нема за що буде переживати, адже подарунок перетвориться на звичайну покупку.

Якщо ви хочете подарувати годинник не тільки як аксесуар, але й як символ часу, життя і долі, можете обрати модель, яка має особливе значення для вас або для одержувача. Наприклад, годинник з гравіюванням імені, дати або побажання, годинник з особистим дизайном або фотографією, годинник з історичною цінністю або сімейною спадщиною. Такий подарунок буде не тільки красивим і якісним, але й емоційним.

Нагадаємо, що не тільки дарування годинника, але й його викидання може мати певні наслідки для вашої долі. Так, раніше ми писали, що годинник, який зупинився, не варто викидати на смітник, адже це може означати втрату часу, життя або коханої людини. Замість цього, краще подарувати його комусь або здати на переробку. Також ми розповідали, що існують інші речі, які не можна викидати на смітник, бо це може накликати біду. Наприклад, гроші, ключі, дзеркала, одяг і взуття.