Чи варто боятися лиха: що означає, коли чорна кішка перебігла перед вами дорогу

Читать на русском
Автор
1207
Чорну кішка в давнину пов'язували із магією
Чорну кішка в давнину пов'язували із магією. Фото Телеграф

Насамперед варто поважати братів наших менших і не ставитися до них гірше через старовинні повір'я

Чорна кішка, що перебігла дорогу, вже століттями викликає обережність у людей. В давнину вважалося, що колір кота має певне значення. Стародавні повір’я і сучасні уявлення переплелись, створюючи атмосферу містики навколо цих пухнастиків.

З давніх-давен вірили, що чорні кішки є вісниками невдачі або, навпаки, можуть принести удачу. Все залежало від культурних та географічних особливостей регіону. Вірування про чорних кішок мають глибокі корені в історії. У середньовічній Європі їх асоціювали з відьмами та чаклунством. Вірилося, що відьми можуть перетворюватися на чорних кішок, щоб непомітно переміщуватися. З іншого боку, у деяких культурах, наприклад, у єгипетській, чорних кішок поважали за священних тварин.

Загальноприйняте повір'я говорить, що чорна кішка, яка перебігає дорогу, приносить невдачу. Проте, у Великобританії та Ірландії, наприклад, вважають, що це приносить удачу. На щастя сьогодні більшість людей сприймає це як кумедний знак або просто ігнорує, але деякі все ще дотримуються давніх традицій і вірять у магічну силу чорних кішок.

Нагадаємо, що також кішкам приписують можливість бачити речі, які людям недоступні. Тому вважалося, що коли кіт дивиться в одну точку — це не просто так. Також не просто так коти самостійно приходять до вас на подвір'я. Така поведінка може бути знаком долі, тому не варто проганяти пухнастого.