Як жадібність може обернутися проти вас: речі, якими варто поділитися

Читать на русском
Автор
1451
Хліб — один із таких речей Новина оновлена 11 жовтня 2023, 14:11
Хліб — один із таких речей. Фото Телеграф

Нерідко, віддавши комусь те, що він потребує, ви отримуєте щось набагато цінніше

Жадібність завжди вважалася однією з головних людських пороків. І хоча деякі предмети не варто віддавати, водночас існують речі, якими ділитися не просто хороший жест, але і древнє правило, що оберігає від негараздів.

Хліб-сіль. У слов’янських традиціях хліб завжди вважався священним продуктом. Віддавати останній шматок, навіть якщо вам самому хочеться поїсти, може принести вам добробут і захист від злих духів. Однак просто так ділитися хлібом також не варто — людина, яка просить, має дійсно його потребувати та бути щирою.

Вода. Живильна сила природи, без якої життя неможливе. Відмовивши комусь у воді, ви може покинути його на поріг смерті. Ця жадібність може обернутися бідою. Оскільки водна тільки вам не належить, шкодувати її ви не можете, інакше всесвіт вам про це нагадає.

Запальничка. У багатьох культурах вогонь вважається символом тепла дому та добробуту. Наші предки вважали полум'я життєво важливим, тому шкодувати його не можна. В давнину мандрівники, які робити привали у лісі, не мали права не пустити чужу людину до свого багаття погрітися.

Музика. Ще з давніх часів музика використовувалася для зцілення душі. Музика — це те ж саме, що й вогонь і вода. Вона створена, щоб тішити інших людей, тому не ділитися назвою улюбленої пісні чи відмовлятися співати, якщо у вас в руках музичний інструмент — не варто.

Знання. Найцінніший ресурс, який може змінити життя людини. Також сама сутність прикмет полягає в тому, аби поділитися з людиною знаннями Всесвіту про майбутнє. Тому не хотіти розповідати, коли вас запитують про ваші навички чи корисний досвід — не варто. Всесвіт може не оцінити такого

Нагадаємо, що народні звичаї та обряди завжди були пов'язані з енергетикою навколишнього світу. Чому люди кидають монети в фонтани і як ця древня традиція може принести вам удачу? І ось ще один цікава прикмета — коли краще мити вікна, щоб не накликати на себе небажані енергії, відповідно до давніх вірувань.