Чому варто мати лаврове дерево вдома: прикмети, які змінять ваше життя

Читать на русском
Автор
4935
Лаврові листки використовують не лише у кулінарії
Лаврові листки використовують не лише у кулінарії. Фото Телеграф

Лаврове дерево — це не тільки красива і корисна рослина, а й потужний талісман

Лаврове дерево може принести вам багатство і вберегти від біди. За давньою народною мудрістю, лавр має особливу енергетику, яка притягує до себе грошовий потік і удачу в справах. Також лавр захищає свого власника від злого ока, поганого слова і негативних впливів. Тому його і вішають над ліжком. Які ж ще прикмети з ним пов'язані і як правильно доглядати за лавровим деревом в домашніх умовах?

Якщо лаврове дерево раптово почало інтенсивно рости і пускати нові пагони, це означає, що вам чекає покращення фінансового стану або несподіваний прибуток.

Якщо лаврове дерево почало жовтіти і скидати листя, це означає, що воно поглинає негативну енергію, яка була спрямована на вас або ваш будинок. В такому випадку потрібно подякувати рослині за її службу і пересадити її в новий горщик з свіжим ґрунтом.

Якщо лаврове дерево цвіте або плодоносить, це означає, що вам судилося здійснити свою мрію або досягти свого мети. Це також може бути знаком того, що ви знайшли свою другу половинку або очікуєте народження дитини.

Як доглядати з лавровим деревом

Щоб лаврове дерево принесло вам багатство і вберегло від біди, потрібно правильно доглядати за ним і створити для нього оптимальні умови. Обрати для лавра світле і тепле місце, але уникати прямих сонячних променів. Влітку можна винести горщик на балкон або у сад, а взимку — перенести його в прохолодне приміщення з температурою 5-15 градусів.

Поливати лавр варто регулярно, але не часто, після висихання верхнього шару ґрунту. Уникати перезволоження і застою води в піддоні. Використовувати м'яку і кімнатної температури воду. Підживлювати лавр раз на місяць в період вегетації комплексними добривами для декоративно-листяних рослин. Узимку припинити годування. Обрізувати лавр раз на рік, надаючи йому бажану форму і стимулюючи розвиток бокових пагонів. Видаляти посихлі і пошкоджені гілки.

Нагадаємо, ми писали про те, як покласти лавровий лист у гаманець — секрет багатства, про який ви повинні знати. Також ми розкрили стародавній звичай, який може принести щастя у ваш дім — просто повісити лавровий лист над дверима. Це може допомогти вам захистити свою оселю від злого ока, поганого слова і небажаних гостей.