Чому варто додавати сіль у відро під час миття підлоги: 3 переваги, які ви не знали

Читать на русском
Автор
12044
Ще один чудовий помiчник у прибираннi вашого будинку
Ще один чудовий помiчник у прибираннi вашого будинку. Фото Телеграф

Завдяки цьому ви також заощадите на дорогих та шкiдливих хiмiчних засобах

Сіль — це не тільки приправа для приготування їжі. Ця проста спеція може бути чудовим засобом для прибирання вашого будинку. Вона має багато корисних властивостей, які допоможуть вам позбутися бруду, плям, запаху та інших проблем. Особливо ефективною є сіль для миття підлоги, як і гірчиця. Додавши 3 ложки солі до води для підлоги, ви отримаєте дивовижні результати. Ось що вам дасть ця проста процедура:

Дезінфекція

Сіль має антисептичну дію, яка дозволяє знищити бактерії, грибки та паразити, які можуть оселитися на вашій підлозі. Це особливо важливо, якщо у вас є домашні тварини або маленькі діти, які люблять гратися на підлозі. Сіль також допоможе позбутися запаху тварин або старого килима.

Видалення плям

Сіль добре розчиняє жир, бруд та інші забруднення, які можуть залишатися на підлозі після приготування їжі, ремонту або святкування. Сіль також допомагає вивести плями від кави, чаю, вина або фруктового соку. Для цього потрібно змочити ганчірку у розчині солоного розчину та протерти необхідне місце. Потім промити чистою водою.

Освіження кольору

Сіль може допомогти оживити колір вашого килима або ламінату, який з часом може стати блідим або посірілим. Сіль посилить яскравість та контрастність кольорів, надавши вашій підлозі нового блиску. Для цього потрібно ретельно протерти підлогу солоним розчином та залишити на кілька хвилин. Потім промити чистою водою.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про японську традицію, яка дивує світ: навіщо вони ставлять сіль у туалеті. Виявляється, це спосіб очищення простору від негативної енергії та забезпечення гармонії в будинку. Також ми ділилися секретами солоної магії: навіщо сиплють сіль на поріг. Це давній обряд, який має на меті захистити дім від злих духів, нещастя та заздрощів. Сіль вважається символом життя, чистоти та благословення.