Як міняти постільну білизну, щоб привернути до себе щастя і благополуччя: поради езотериків

Читать на русском
Автор
8865
Є дні тижня, які найкраще підходять для заміни постелі
Є дні тижня, які найкраще підходять для заміни постелі. Фото Телеграф

Ліжко та постіль мають довкола себе власні повір'я та забобони

Постільна білизна — це не тільки засіб для комфортного сну, але й предмет, який може впливати на ваше життя. Вона може притягувати або відштовхувати удачу, залежно від того, коли і як ви її міняєте. Так само як і вікна, які не варто мити в певний час доби. Які ж є правила і прикмети, пов'язані з постільною білизною?

Хоча загальна рекомендація лікарів і гігієністів — міняти постільну білизну кожні два тижні, є ситуації, які вимагають частішої зміни. Якщо ви хворієте, маєте алергію, сильно пітнієте вночі, спите з домашніми тваринами, або у вас є маленька дитина, яка може забруднити білизну, рекомендовано міняти білизну щотижня або навіть частіше. Це запобігає розвитку бактерій, грибків та кліщів, які можуть погіршити ваше здоров'я.

В які дні міняти постільну білизну

Якщо ви враховуєте не тільки гігієну, але й езотеричний аспект постільної білизни, то вам слід знати, що не всі дні однаково підходять для її зміни. Згідно з народними прикметами, є дні, коли міняти постільну білизну можна і навіть потрібно, і є дні, коли цього краще уникати. Ось деякі з них:

  • Субота — це найкращий день для зміни постільної білизни. Вважається, що так ви привернете до себе достаток, здоров'я і щастя. Крім того, цей день сприятливий для генерального прибирання, тому ви можете поєднати ці два процеси.
  • Четвер — це також хороший день для зміни постільної білизни. Вважається, що так ви привернете до себе удачу і успіх у справах. Особливо ефективно міняти постільну білизну в Чистий четвер перед Великоднем. Тоді весь рік у вас будуть траплятися хороші події.
  • Неділя — це найгірший день для зміни постільної білизни. Вважається, що так ви привернете до себе безсоння, кошмари і негатив. Крім того, цей день призначений для відпочинку і релаксації, тому не варто порушувати його рутинними справами.
  • П'ятниця — це також невдалий день для зміни постільної білизни. Вважається, що так ви привернете до себе безліч маленьких проблем і неприємностей. Крім того, цей день асоціюється з Венерою — планетою любові і краси, тому краще присвятити його своїм стосункам.

Правильне прання і прасування постільної білизни забезпечують її довговічність та збереження властивостей. Мийте білизну при температурі до 60 градусів, вивертаючи її навиворіт, використовуйте гіпоалергенні засоби для прання, щоб уникнути подразнень та алергій. Прасування виконуйте при помірній температурі, що допоможе знищити залишкові бактерії та кліщі та зробити білизну гладенькою. Уникайте прасування білизни з малюнками або вишивкою безпосередньо, прасуйте такі елементи з вивороту або через тонку тканину.

Нагадаємо, що не тільки постільна білизна, але й інші предмети побуту можуть мати вплив на вашу долю. Наприклад, рушники — це не те що можна дарувати бездумно. За народними прикметами, подарований рушник може принести розлуку і безгрошів'я. Також не варто прати рано вранці, особливо в неділю. За повір'ями, так ви можете змити з себе щастя і удачу. Тому будьте обережні з тим, що ви робите зі своїми речами, і слідкуйте за їхньою чистотою і енергетикою.