Що означають 3, 7, 10 або 13 троянд у букеті: кому можна їх дарувати

Читать на русском
Автор
20772
Троянда — це чудовий подарунок для будь-якої нагоди
Троянда — це чудовий подарунок для будь-якої нагоди. Фото Телеграф

Різні кольори цих квітів мають різне послання, як і їхня кількість

Троянди — це одні з найпопулярніших і найкрасивіших квітів, які обирають для подарунка чи для власного саду. Квітка має багато відтінків під різні смаки та настрої, а також невибаглива до погодних вибриків, що при правильному поливі та удобренні дасть прекрасний урожай квітів. Але чи знаєте ви, що не тільки колір, а й кількість троянд у букеті має своє значення? За народними повір’ями, кожна кількість троянд має свою символіку та послання.

Що означають різні кількості троянд

Ось деякі з найпоширеніших значень кількості троянд у букеті:

  • Одна троянда: це означає "кохання з першого погляду" або "ти все ще єдина". Це простий, але елегантний спосіб показати свою симпатію або вдячність.
  • Дві троянди: це означає "взаємне кохання та прихильність". Це гарний подарунок для пари, яка святкує свою річницю або просто хоче поновити свої почуття.
  • Три троянди: це означає "я люблю тебе". Це традиційний подарунок на тримісячну річницю або просто спосіб сказати "ти мені дорогий/дорога".
  • Сім троянд: це означає "зачарування" або "обожнювання". Це високий комплімент для того, хто викликає у вас захоплення та захват.
  • Десять троянд: це означає "ти ідеальний". Це чудовий спосіб сказати комусь, що ви цінуєте його якості та характер. Флористи вважають, що після 10 парне число квітів втрачає своє сакральне темне значення, тому букети по 12 і 14 троянд можна сміливо дарувати.
  • Одинадцять троянд: це означає "ти моя найдорожча людина". Це сильне висловлення вашого кохання та поваги.
  • Тринадцять троянд: це означає "вічна дружба" або "таємний шанувальник". Це може бути подарунок для вашого друга або друга, або для того, хто хоче вам щось сказати. Число загадкове й у деяких повір'ях несе негативне значення, але не у випадку з квітами.

Як правильно дарувати троянди

Якщо ви хочете подарувати троянди комусь особливому, то слід дотримуватися деяких порад. Обирайте колір троянд, який відповідає вашому настрою та почуттям. Червоні троянди — це символ пристрасті та романтики, рожеві — це символ ніжності та вдячності, білі — це символ чистоти та невинності, жовті — це символ радості та дружби, а фіолетові — це символ зачарування та магії. Даруйте троянди особисто, дивлячись в очі отримувачеві. Не надсилайте троянди поштою або кур'єром, адже це може бути сприйнято як ознака віддаленості або холодності.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, які подарунки не можна дарувати рідним і близьким. Це сім небезпечних предметів, які можуть принести нещастя, хворобу або конфлікт. Також ми ділилися з вами порадами, що не дарувати це на весілля. Ці речі, які можуть спричинити розлучення, зраду або невдоволення.