Не даруйте це на весілля: 7 речей, які можуть спричинити розлучення

Читать на русском
Автор
2748
Пара у весільних костюмах
Пара у весільних костюмах. Фото Телеграф

Корисні речі для будинку можуть стати поганими подарунками

Весілля — це одне з найщасливіших і найважливіших подій у житті закоханих. Це день, коли вони отримують подарунки на весілля, які мають символізувати їхню гармонію, злагоду і процвітання. Чи є такі речі, які краще не дарувати на весілля зовсім? Виявляється, так. Як і у випадку з новосіллям, існують деякі предмети, які за народними повір'ями або за своїм призначенням можуть мати негативний вплив на долю подружжя або стати причиною розлучення, хвороби або нещастя.

Годинник. Це один з найпопулярніших подарунків на будь-яке свято. Але на весілля його краще не дарувати. За повір'ями, годинник символізує течію часу і може означати, що час для молодих швидко мине або що їхнє шлюбне життя буде коротким. Також годинник може асоціюватися з тиском часу, поспіхом, стресом або нудьгою.

Ножі. Це корисний і практичний подарунок для будинку. Але на весілля їх не слід дарувати. За повір'ями, ножі символізують агресію, конфлікт, розрив або рану. Також ножі можуть асоціюватися з небезпекою, насильством або смертю.

Дзеркало — це красивий і естетичний подарунок для дому. Але на весілля його також не рекомендується дарувати. За повір'ями, дзеркало символізує ілюзію, обман, подвійність або роздвоєння. Також дзеркало може асоціюватися з марнотою, заздрістю або поганим оком.

Шкарпетки — це зручний і теплий подарунок для будь-кого. Але на весілля їх не варто дарувати. За повір'ями, шкарпетки символізують рутину, нудьгу, втому або старість. Також шкарпетки можуть асоціюватися з неохайністю, брудом або бідністю.

Квіти — це традиційний і красивий подарунок для будь-якого свята. Але на весілля їх треба дарувати з обережністю. За повір'ями, квіти символізують життя, любов, красу або радість. Але деякі квіти можуть мати негативне значення або неприємний запах. Наприклад, не слід дарувати жовті квіти, бо вони означають розлучення, зраду або ревнощі. Також не слід дарувати хризантеми, бо вони означають смерть, сум або жаль.

Порцеляна. Це елегантний і дорогий подарунок для будинку. Але на весілля її також треба дарувати з обережністю. За повір'ями, порцеляна символізує тонкість, крихкість, чистоту або розкіш. Але деякі види порцеляни можуть мати небажане значення або негативний ефект. Наприклад, не слід дарувати порцелянових ляльок, бо вони означають бездушність, холоднокровність або чаклунство. Також не слід дарувати порцеляновий сервіз, бо він може означати розбиття судини або розлад подружнього життя.

Перлини — це розкішний і ексклюзивний подарунок для будь-кого. Але на весілля їх краще не дарувати. За повір'ями, перлини символізують сльози, печаль, горе або нещастя. Також перлини можуть асоціюватися з хворобами, стражданнями або смертю.

Нагадаємо, що в Україні існують багаті та цікаві традиції весілля, які можна побачити в музеях або навіть відтворити на своєму святі. За давніми звичаями, нареченим забороняли цілуватися, їсти та пити на весільному застіллі, а також дарувати один одному деякі речі, які могли принести нещастя. Також варто знати, що кожна річниця весілля має свою назву та символ. Наприклад, 15-та річниця називається кришталевим весіллям і означає прозорість, чистоту та крихкість взаємин подружжя. Для такого ювілею пасують подарунки з кришталю або скла.