Як не зіпсувати поїздку: 5 речей, яких не можна робити перед виїздом

Читать на русском
Автор
1489
Телеграф

Варто пам'ятати, що у будь-якому разі ваша доля — це те, що ви робите самостійно і свідомо

Наші предки вірили, що існують речі, які можуть накликати біду і зробити поїздку невдалою. Вони можуть притягнути до вас небажані наслідки або навіть зірвати ваші плани. Тому перед дорогою варто бути обережним і уважним до дрібниць, які можуть вплинути на вашу подорож.

Мити голову

Звісно, перед довгою дорогою хочеться підготуватися і бути "у всій красі". Але, згідно з давніми прикметами, не можна перед тим, як вирушати у дорогу, мити голову. Справа у тому, що наші предки вірили, що такі дії можуть зробити нас вразливими перед нечистими силами. Буде краще помити голову за день до від’їзду, або ж зробити це після того, як ви прибудете у місце призначення.

Повертатися після того, як подолали половину шляху

Прикмети кажуть, що повертатися додому з половини шляху — це дуже погано. Та й навіть якщо не керуватися прикметами, а просто оцінити ситуацію раціонально — навряд чи це піде комусь на користь, адже доведеться втратити велику частину часу. Тому варто завчасно збирати речі, щоб нічого не забути, й перед виходом з дому обов’язково перевіряти, чи все взяли.

Переступати поріг з лівої ноги

Здавна вважається, що ліва сторона пов’язана з усім негативним і нечистою силою, а права — зі світлими силами. Тому для успішної дороги достатньо буде переступити поріг не з лівої, а з правої ноги, і ще й при цьому буде не зайвим прочитати молитву. Дотримання такого простого правила не забере багато часу і сил.

Шити чи зашивати одяг

Вважається, що є ризик "зашити" успіх, і як наслідок у дорозі вас можуть переслідувати неприємності. А що ж робити, якщо випадково порвалася улюблена блузка, яку ви хотіли одягнути в дорогу? У такому разі краще замінити її на інший одяг, а не зашивати перед самим виходом.

Розповідати малознайомим людям про поїздку

Про ваші плани та майбутню подорож ніхто не повинен знати, крім близьких родичів. Це пов’язано з тим, що чужі або малознайомі люди можуть позаздрити, подумати або побажати чогось поганого й тоді можуть переслідувати невдачі та неприємності впродовж всієї дороги. Пам’ятайте, що чим менше людей, знає, тим ліпше.

Нагадаємо, що ви можете дізнатися більше про те, чому не варто дивитися в дзеркало у темряві або при свічках, які наслідки можуть мати такі дії за народними прикметами і забобонами. Також ви можете прочитати про те, чому свекрусі не слід мити посуд у невістки, яка старовинна прикмета каже про це і як це може вплинути на ваше подружжя.