Чому не варто дарувати годинник матері та чоловіку: народні повір'я

Читать на русском
Автор
4055
Годинник символізує час, що не завжди доречно
Годинник символізує час, що не завжди доречно. Фото Телеграф

Якщо ви все ж хочете подарувати годинник своїм близьким людям, то повір'я радить попросити за нього гроші

Годинник — це не тільки корисний аксесуар, на якому не можна заощаджувати, але й символ часу, який несе в собі певне значення. Багато хто вважає, що годинник — це ідеальний подарунок для рідних, друзів або колег. Однак не всі знають, що дарувати годинник може бути небезпечно, адже існують народні прикмети та забобони, які пов'язують цей предмет з негативними наслідками.

Звідки походять ці прикмети та забобони? Існує кілька версій їх походження. Одна з них пов'язана з Китаєм, де слово "годинник" має подібне звучання до слова "похорон". Тому дарувати годинник означало бажати смерті одержувачу. Інша версія походить від слов'ян, які вважали, що годинник — це механізм, який вимірює час життя людини. Якщо годинник зупиниться, то і життя закінчиться. Також годинник мав символізувати розрив стосунків між дарувальником та одержувачем.

Чому не можна дарувати годинник чоловікові? За народними прикметами, дарувати годинник чоловікові — це погана ідея, особливо якщо ви — його кохана жінка. Говорять, що такий подарунок означає розлучення або зраду. Крім того, годинник може стати причиною конфліктів, ревнощів або нерозуміння між партнерами. Якщо ви все ж хочете подарувати годинник своєму чоловікові, то попросіть у нього символічну суму грошей за нього. Так ви "купите" його у нього і уникнете негативних наслідків.

Чому не можна дарувати годинник мамі? Мама — це найрідніша і найдорожча людина в житті кожного з нас. Тому ми хочемо зробити їй приємний подарунок на день народження або свято. Однак не варто дарувати їй годинник, адже це може означати, що ви хочете, щоб вона жила менше. Також годинник може стати символом віддаленості, холодності або втрати зв'язку між вами. Якщо ви все одно вирішили подарувати годинник своїй мамі, то зробіть це з любов'ю і теплотою, пояснивши їй, що ви цінуєте кожну хвилину, проведену з нею.

Чому не можна дарувати годинник іншим близьким людям? Дарувати годинник іншим близьким людям, таким як друзі, родичі або колеги, також не рекомендується. За народними прикметами, такий подарунок може призвести до розладу дружби, розбіжностей у сім'ї або проблем на роботі. Годинник може стати приводом для сварок, образ або конкуренції. Якщо ви все ж хочете подарувати годинник комусь з близьких людей, то оберіть модель, яка буде відповідати їхньому характеру, смаку і статусу. Також не забудьте попросити у них невелику компенсацію за подарунок.

Нагадаємо, що не всі подарунки приносять радість та щастя. Деякі з них можуть мати негативний вплив на долю або здоров'ю. Тому слід уникати подарунків, які символізують розлучення, сльози, бідність або смерть. Також варто пам'ятати про те, що пустий посуд має бути чимось наповненим, щоб не привертати до життя невдач.