Чому викидати сміття на ніч — погана ідея: 4 причини

Читать на русском
Автор
1308
Виносити сміття з дому — це звичайна рутинна справа, яку ми робимо майже щодня
Виносити сміття з дому — це звичайна рутинна справа, яку ми робимо майже щодня. Фото Телеграф

Причини можуть бути як містичними, так і практичними

Деякі люди вірять, що виносити сміття на ніч — це погана прикмета, яка може принести лихо або втрату. Так само як і викидання деяких речей на смітник. Це пов’язано з тим, що наші предки вважали сміття уособленням багатства сім’ї, тому виносячи його після заходу сонця, це може відволікти від вас удачу та матеріальне благополуччя.

Також існує думка, що в темний час доби світом править нечиста сила і вона може скористатися вашим сміттям для наведення на вас прокляття або пліток. Наші пращури також боялися, що чаклуни та відьми можуть вкрасти що-небудь з особистих речей, які ви викинули і навести на вас причину чи накликати на родину лихо.

Практичні причини

Крім містичних причин, є й більш раціональні аргументи, чому не можна викидати сміття на ніч. По-перше, це питання гігієни та екології. Вночі біля сміттєвих баків часто шукають їжу бродячі собаки або коти, які можуть розкидати ваше сміття по всьому двору або покусати когось з перехожих. Також там можуть наводитися гризуни або комахи, які переносять хвороботворні мікроби.

Нагадаємо, що прибирання будинку — це не тільки забезпечення чистоти і гігієни, але і спосіб покращити енергетику житлового простору. За народними прикметами, кожен день тижняічну енергетику. Також варто знати, як правильно використовувати віник для підмітання пилу. Прибирання оселі буде значно легшим, простішим та ефективнішим, якщо надягти поліетиленовий пакет на віник та зав’язати.