Як збирати врожай вантажівками: секретна підкормка з льону для всього городу

Читать на русском
Автор
3662
Підкормка підійде як для овочів, так і для квітів
Підкормка підійде як для овочів, так і для квітів. Фото Телеграф

Якщо ви хочете отримати багатий і якісний врожай зі свого городу, то не обходьтеся без підкормок для рослин

Льон — не лише цінна рослина для одягу та кулінарії, але й чудовий сидерат, який поліпшує структуру ґрунту, збагачує його корисними речовинами і захищає від бур'янів і шкідників. Але ви можете використовувати льон не тільки як зелене добриво, а і як рідку підкормку для всіх рослин на городі.

Для цього вам потрібно приготувати настоянку з насіння льону. Візьміть 100 грамів насіння льону і залийте їх 10 літрами води. Залиште настоюватися протягом 5-7 днів, перебиваючи кожен день. Коли настоянка буде готова, процідіть її і розведіть з водою у співвідношенні 1:10. Отриманим розчином поливайте всі рослини на городі раз на два тижні.

Підкормка з льону має багато користі для рослин:

• Вона містить багато макро- і мікроелементів, таких як азот, фосфор, калій, магній, кальцій, залізо, цинк, марганець і інші, які сприяють росту і розвитку рослин.

• Стимулює утворення кореневої системи, покращує поглинання поживних речовин з ґрунту і зменшує стрес в умовах сухостою або перезволоження.

• Покращує фотосинтез, збільшує зелену масу і кількість плодів, підвищує їх смакові якості і термін зберігання.

• Захищає рослини від хвороб і шкідників, маючи антисептичну, протигрибкову і протипаразитарну дію.

• Поліпшує структуру ґрунту, збагачує його органічною речовиною і корисною мікрофлорою, підтримує оптимальний рівень кислотності і вологості.

Така підкормка підходить для всіх рослин: овочів, фруктів, ягід, квітів, трав. Вона не має протипоказань і не шкодить навколишньому середовищу. А ще вона дуже економна: однієї порції насіння льону вистачить вам на довгий час.

Нагадаємо, що кімнатні рослини потребують регулярного підживлення для свого росту та цвітіння. Існує багато натуральних удобрень, які можна використовувати для цієї мети, наприклад, бананова шкірка, дріжджі, деревна зола, цукор або янтарна кислота. Також важливо правильно поливати рослини, особливо в період засухи. Поливати слід рано вранці або пізно ввечері, направляючи воду до кореневої системи. Для збереження вологи у ґрунті можна застосовувати мульчування.