Огірки теж люблять "ласувати" бананами: як збільшити врожай за допомогою простої підкормки

Читать на русском
Автор
12546
Огірки споживають чимало речовин із землі
Огірки споживають чимало речовин із землі. Фото Телеграф

Багатий урожай огірків можна отримати завдяки підкормці з бананових шкірок

Огірки — це вимоглива до підживлення культура. Вони виснажують ґрунт і потребують регулярного додавання поживних речовин. А для смаку — дотримуватися регулярного поливу. Без підкормки огірки будуть слабкими, хворими і малопродуктивними. Тому важливо знати, чим підживити цей овоч, щоб отримати соковиті і хрумкі плоди. Одним з найкращих добрив для огірків є настій з бананових шкірок

Це екологiчне i дешеве добриво для огiркiв, яке мiстить багато калiю, фосфору, кальцiю i магнiю. Настiй з бананових шкiрок сприяє розвитку кореневої системи, покращує колір i аромат огiркiв, збiльшує їхню стiйкiсть до стресу i хвороб.

Для приготування настою з бананових шкiрок вам знадобиться:

• 10 л води;

• 3-4 бананових шкiрки.

Спосiб приготування:

• Помити бананові шкірки i нарізати їх на невеликі шматочки.

• Залити їх водою i залишити на 2-3 дні в теплому місці.

• Процідити отриманий настій.

• Полити огірки під корінь або обприскувати листя.

Норма витрати: 0,5 л на один кущ.

Частота застосування: 1-2 рази за сезон на початку цвітіння і під час плодоношення.

Настiй з бананових шкiрок не тiльки добре пiдходить для огiркiв, але i для iнших овочевих i квiткових культур, якi люблять калiй. Наприклад, ви можете використовувати його для пiдживлення помiдорiв, перцю, капусти, картоплi, троянд, гераней i iнших рослин. Такий настiй допоможе вам отримати сильнi i здоровi рослини з багатим урожаєм i красивим цвiтiнням.

Нагадаємо, що досвідчені городники вносять підживлення для огірків вже при посадці, додаючи корисні мікроелементи у лунки. За увесь сезон цю культуру рекомендується підгодовувати 3-4 рази. Хороший ріст огірків і їх плодоношення багато в чому залежать вiд грамотних пiдгодiвель. А якi добрива для цього використати — кожен городник вирiшує сам. Деякi надають перевагу домашнiм засобам, таким як дрiжджове добриво, деревна зола або курячий послiд. Інші використовують готові препарати для огірків, які можна купити в спеціалізованих магазинах.