Що робити, якщо розсада помідорів жовтіє: ви упускаєте важливе

Читать на русском
Автор
3629
Розсада томатів жовтіє не просто так
Розсада томатів жовтіє не просто так. Фото Freepik

У більшості випадків це пов’язано з неправильним доглядом

Пожовтіння розсади помідорів часто непокоїть городників. Багато хто вдається в питання, чому це відбувається, і в більшості ситуацій це пов’язано з неправильним вирощуванням розсади овочів.

Якщо розсада томатів починає жовтіти вже в перші тижні, це вказує на те, що їй не вистачає якихось елементів. Про це пише prostoway.

Чому жовтіє розсада томатів

Часто пожовтіння розсади відбувається через неправильний догляд. Рослинам потрібно багато світла, і на це необхідно звернути увагу. І тут на допомогутприйде лампа денного світла.

Іноді рослини страждають від надлишку сонячного світла, коли прямі промені потрапляють прямо на листя. Це призводить до нестачі природного охолодження, і в результаті — до природних опіків.

Листя спочатку стає жовтим, а потім починає сохнути. У такому разі розсаду слід захищати від сонця. Перемістіть її в тіньове місце або використовуйте жалюзі, а якщо їх немає, можна прикрити вікна папером так, щоб світло розсіювалося.

Також неправильний полив може бути однією із причин проблеми. Для розсади краще використовувати слабокислий ґрунт, а не городній, який часто буває надто поживним.

Якщо розсада занадто густо висіяна, їй може бракувати поживних речовин. У такому разі її потрібно прорідити та періодично підгодовувати.

Раніше ми розповідали, як дезінфікувати ґрунт для розсади рослин. Існують 4 важливі кроки.