Ви здивуєтеся: ці радянські речі насправді вигадали не в СРСР (фото)

Читать на русском
Автор
34502
Ви здивуєтеся: ці радянські речі насправді вигадали не в СРСР (фото)

Масштаби крадіжки були колосальні

Багато любителів СРСР, хваляючись його промисловістю та "якісними" товарами, як правило, навіть не замислюються про історію походження цих самих товарів. А даремно. Адже вже ні для кого не секрет, що дуже багато того, що було в "совку" насправді було банальними копіями Західної продукції.

"Телеграф" продовжує розповідати про те, що насправді СРСР вкрав у Заходу. Масштаби крадіжки були настільки великими, що "злизувалися", як високотехнологічні товари, так і найпростіші.

Праска

Багато радянських господинь навіть не здогадувалися, що своїм охайним виглядом вони насправді опосередковано були зобов’язані зовсім не радянському "генію", а відомій на Заході компанії "Philips".

Нідерландську праску "Philips Walita HD1120" почали випускати 1971 року. А така ж модель радянського виробництва під назвою "УТ-1000" була випущена аж 1989-го.

Бінокль

Вдалеч подивитися теж не вдавалося без "ненависного" Заходу.

Наприклад, німецький бінокль "Carl Zeiss Jena Deltrintem 8x30" випустили у 1920 році, а його радянського брата-близнюка "Б8х30" у 1947 році.

Легендарне радянське морозиво

Займає окреме місце у серцях любителів СРСР. Воно й дешеве, й смачне, але, як можна було вже здогадатися, вкрадене. Точніше, цілком легально куплене у США.

У 1936 році нарком харчової промисловості СРСР Анастас Мікоян відвідав Штати. Звідти було привезено як рецептуру, так і обладнання для промислового виробництва замороженого десерту.

Пломбір вершковий та молочний, ескімо, крем-брюле, ванільне та фруктове морозиво – це все запозичення. І навіть весь цикл виробництва включно із продажем морозива на вулиці із спеціальних холодильників.

Згущене молоко

Існує навіть міф, що буцімто на Заході не знають, що це таке, але як би не так. Виробництво згущеного молока було запатентовано ще в 1856 році американським підприємцем Гейлом Борденом.

А в СРСР згущене молоко також почали виготовляти після поїздки Мікояна за океан.

Комп’ютер Apple

У чомусь радянських розробників можна назвати першими. Адже вони додумалися красти Apple ще до того, як це стало мейнстримом. Убога копія комп’ютера Apple II отримала назву Агат і виглядала так:

Нагадаємо, що більше дізнатися про те, що ще вкрав СРСР у Заходу, ви можете у матеріалі "Телеграфа", перейшовши за посиланням.