Зіпсованим шампіньйонам не місце у ваших стравах: ось як їх можна визначити

Читать на русском
Автор

Зверніть увагу на ці ознаки

Гриби – це чудовий інгредієнт багатьох страв. Чого тільки вартий розсипчастий рис із грибами або вершкова грибна карбонара.

Як правило, ми зберігаємо цей продукт у холодильнику. Однак дуже часто буває, що ми забуваємо про гриби, і вони зберігаються дуже тривалий час. Як визначити, чи придатний продукт до вживання, розповідаємо разом із Ukr.Media.

Як визначити свіжість печериць

Свіжі гриби повинні пахнути грибами і навряд чи переплутаєте цей аромат з іншим. Якщо ж від печериць тягне підвальної вогкістю чи гниллю, хімією чи іншими домішками – це правильна ознака несвіжості продукту.

Зверніть увагу на капелюшки печериць. Якщо ж на них з’явився липкий наліт — грибам місце у відрі для сміття.

До речі, капелюшок повинен бути не просто сухим і бархатистим, але і однорідного білого або кремового кольору. Блиск, що з’явився, свідчить про реакцію розкладання і яку вже не зупинити.

Один із найбільш явних сигналів несвіжості грибів — плями. Навіть якщо ви побачили на грибах трохи маленьких точок – краще їх викинути.

Обов’язково доторкніться до грибів. На дотик вони повинні бути жорсткими та пружними.

Також варто відламати від гриба шматочок. Якщо всередині печериця буде білого кольору — він їстівний, темний колір говорить про інше.

Перевірили гриби? Приготуйте з них фантастичний соус — і ваша паста буде набагато смачнішою.