Зіпсованим шампіньйонам не місце у ваших стравах: ось як їх можна визначити
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Зверніть увагу на ці ознаки
Гриби – це чудовий інгредієнт багатьох страв. Чого тільки вартий розсипчастий рис із грибами або вершкова грибна карбонара.
Як правило, ми зберігаємо цей продукт у холодильнику. Однак дуже часто буває, що ми забуваємо про гриби, і вони зберігаються дуже тривалий час. Як визначити, чи придатний продукт до вживання, розповідаємо разом із Ukr.Media.
Як визначити свіжість печериць
Свіжі гриби повинні пахнути грибами і навряд чи переплутаєте цей аромат з іншим. Якщо ж від печериць тягне підвальної вогкістю чи гниллю, хімією чи іншими домішками – це правильна ознака несвіжості продукту.
Зверніть увагу на капелюшки печериць. Якщо ж на них з’явився липкий наліт — грибам місце у відрі для сміття.
До речі, капелюшок повинен бути не просто сухим і бархатистим, але і однорідного білого або кремового кольору. Блиск, що з’явився, свідчить про реакцію розкладання і яку вже не зупинити.
Один із найбільш явних сигналів несвіжості грибів — плями. Навіть якщо ви побачили на грибах трохи маленьких точок – краще їх викинути.
Обов’язково доторкніться до грибів. На дотик вони повинні бути жорсткими та пружними.
Також варто відламати від гриба шматочок. Якщо всередині печериця буде білого кольору — він їстівний, темний колір говорить про інше.
Перевірили гриби? Приготуйте з них фантастичний соус — і ваша паста буде набагато смачнішою.