Зіпсованим шампіньйонам не місце у ваших стравах: ось як їх можна визначити

Читать на русском
Автор
517
Нюанси, про які ви могли не знати
Нюанси, про які ви могли не знати. Фото lifestyle.segodnya.ua

Зверніть увагу на ці ознаки

Гриби – це чудовий інгредієнт багатьох страв. Чого тільки вартий розсипчастий рис із грибами або вершкова грибна карбонара.

Як правило, ми зберігаємо цей продукт у холодильнику. Однак дуже часто буває, що ми забуваємо про гриби, і вони зберігаються дуже тривалий час. Як визначити, чи придатний продукт до вживання, розповідаємо разом із Ukr.Media.

Як визначити свіжість печериць

Свіжі гриби повинні пахнути грибами і навряд чи переплутаєте цей аромат з іншим. Якщо ж від печериць тягне підвальної вогкістю чи гниллю, хімією чи іншими домішками – це правильна ознака несвіжості продукту.

Зверніть увагу на капелюшки печериць. Якщо ж на них з’явився липкий наліт — грибам місце у відрі для сміття.

До речі, капелюшок повинен бути не просто сухим і бархатистим, але і однорідного білого або кремового кольору. Блиск, що з’явився, свідчить про реакцію розкладання і яку вже не зупинити.

Один із найбільш явних сигналів несвіжості грибів — плями. Навіть якщо ви побачили на грибах трохи маленьких точок – краще їх викинути.

Обов’язково доторкніться до грибів. На дотик вони повинні бути жорсткими та пружними.

Також варто відламати від гриба шматочок. Якщо всередині печериця буде білого кольору — він їстівний, темний колір говорить про інше.

Перевірили гриби? Приготуйте з них фантастичний соус — і ваша паста буде набагато смачнішою.