10 хвилин і готово: рецепт конфітюру з шовковиці

Читати російською
Автор

Конфітюр виходить дуже аромтаним та смачним.

Шовковиця – це не просто ягода, це справжня скарбниця вітамінів та мікроелементів. З неї можна приготувати безліч смачних страв, а однією з найпопулярніших є смачний конфітюр. Солодкий, ароматний, насичений смаком літа – він стане чудовим доповненням до сніданку, десертів або просто чаювання.

Інгредієнти:

  • 1 кг шовковиці
  • 700 г цукру
  • 100 мл води
  • 1/2 лимона
  • 1 ч. л. лимонної кислоти (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготуємо ягоди. Ягоди шовковиці ретельно переберемо, видалимо плодоніжки та листя. Промиємо ягоди під проточною водою і дамо їм трохи обсохнути.
  2. Приготуємо сироп. У каструлі змішаємо цукор і воду. Доведемо до кипіння, помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
  3. Варимо конфітюр. Додамо до сиропу ягоди шовковиці та сік половини лимона. Перемішаємо, доведемо до кипіння і зменшимо вогонь. Варимо конфітюр протягом 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну.
  4. Додамо лимонну кислоту (за бажанням). За 5 хвилин до кінця варіння додамо до конфітюру лимонну кислоту. Перемішаємо.
  5. Розливаємо конфітюр по банках. Готовий конфітюр знімемо з вогню і розіллємо по стерилізованих банках. Щільно закупоримо кришками.
  6. Зберігаємо конфітюр. Зберігати конфітюр з шовковиці можна в прохолодному темному місці протягом року.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.