З цих двох ягід вийде неймовірний джем: поєднання, яке потішить вас взимку

Читати російською
Автор

Такий джем стане чудовим доповненням до млинців та інших страв.

Літо щедро дарує нам свої щедрі дари — соковиті ягоди, які стають основою для безлічі ароматних та смачних заготовок. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати джем з порічки та полуниці, який стане чудовим доповненням до ваших сніданків, млинців, тостів або просто смачним ласощами.

Цей рецепт простий у приготуванні, не потребує багато часу та інгредієнтів, а результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • 500 г чорної порічки
  • 500 г полуниці
  • 500 г цукру
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти

Приготування:

  1. Порічку переберіть, видаліть плодоніжки та добре промийте.
  2. Полуницю переберіть, видаліть плодоніжки та добре промийте.
  3. У каструлю з товстим дном покладіть порічку, полуницю та цукор.
  4. Додайте лимонну кислоту.
  5. Перемішайте і поставте на повільний вогонь.
  6. Доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну.
  7. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи.
  8. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
  9. За допомогою блендера або занурювального міксера подрібніть ягоди до бажаної консистенції.
  10. Ще раз доведіть джем до кипіння і варіть протягом 5 хвилин.
  11. Розлийте гарячий джем по стерилізованих банках.
  12. Закатайте банки кришками.
  13. Переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.