Ресторанна смакота у вас вдома: рецепт запеченої дорадо

Читати російською
Автор

Дорадо стане чудовим варіантом вечері чи обіду.

Дорадо, або королівська скумбрія, — це не просто риба, а справжній делікатес. Її ніжне біле м'ясо, насичений смак та привабливий зовнішній вигляд роблять її фаворитом на столах гурманів у всьому світі. А приготувати цю чудову рибу вдома зовсім не складно, адже духовка стане вашим вірним помічником. Також,ми писали про надзвичайно простий рецепт смаженої тріски.

Сьогодні ми поділимося з вами двома простими, але вишуканими рецептами дорадо в духовці, які підкорять ваші серця та шлунки.

1. Дорадо з лимоном та розмарином: класика простоти

Інгредієнти:

  • 1 дорадо (близько 500 г)
  • 1 лимон
  • 2 гілочки розмарину
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C.
  2. Дорадо випатрайте, ретельно вимийте та обсушіть паперовими рушниками.
  3. З лимона зніміть цедру та наріжте його тонкими скибочками.
  4. У черевну порожнину риби покладіть гілочки розмарину, кілька скибочок лимона та посоліть зсередини.
  5. Зверху рибу натріть оливковою олією, сіллю та перцем.
  6. Викладіть дорадо на деко, застелене фольгою, і поруч розмістіть залишки лимона.
  7. Випікайте рибу протягом 20-25 хвилин, або до золотистої скоринки.

Порада: Подавайте дорадо з лимоном та розмарином, поливаючи її соком, що утворився під час випікання. Доповніть страву свіжими овочами, оливками або рисом.

2. Дорадо з овочами та травами: феєрверк смаків

Інгредієнти:

  • 1 дорадо (близько 600 г)
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець
  • 1 помідор
  • 2 зубчики часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1 гілочка базиліку
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Дорадо випатрайте, ретельно вимийте та обсушіть паперовими рушниками.
  3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, болгарський перець — соломкою, а помідор — кубиками.
  4. У черевну порожнину риби покладіть гілочку чебрецю, кілька зубчиків часнику та посоліть зсередини.
  5. На деко, застелене фольгою, викладіть дорадо, а навколо нього — цибулю, перець та помідор.
  6. Зверху рибу полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть і посипте гілочками базиліку.
  7. Випікайте рибу протягом 30-35 хвилин, або до готовності овочів.

Порада: Подавайте дорадо з овочами та травами, поливаючи її соком, що утворився під час випікання. Доповніть страву зеленню, оливками або лимоном.

Раніше ми публікували рецепт ніжної риби у вершковому соусі. А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа".