Сирна паска виходить дуже ніжною та вершковою
Дехто любить пухкі паски з тіста, у той час, як інші надають перевагу сирним паскам. Рецептів цього великоднього десерту існує безліч, як, наприклад, з ягодами, "Три шоколади" або ж з мармеладом.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати цю смакоту з шоколадом. А рецептом з нами поділилася дієтолог Світлана Фус на своїй Instagram-сторінці.
Як приготувати шоколадну сирну паску
Інгредієнти:
- сир кисломолочний 5% — 500 г;
 - яйця – 3 шт.;
 - тростинний цукор — 20 г;
 - вершки 15% — 100 мл;
 - молоко 2,5% — 100 мл;
 - мелені горіхи — на свій смак;
 - какао-порошок – 2-2,5 ст. л.;
 - апельсинова цедра – 4 ст. л.;
 - ваніль — за смаком;
 
Спосіб приготування:
- Підготувати усі інгредієнти заздалегідь, аби вони були кімнатної температури.
 - Форму для паски вистелити марлею.
 - Сир розтерти.
 - Яйця збити з цукром, додати ваніль, вершки та молоко, перемішати.
 - Отриману суміш поварити на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. та не доводячи до кипіння.
 - Зняти з вогню, додати половину какао-порошку та розмішати.
 - Змішати сир з яєчно-вершковою масою до однорідності, додати апельсинову цедру, половину какао-порошку, що залишилася, горіхи.
 - Отриману масу перекласти в пасочницю, поставити під гніт та прибрати у холодильник на 12 годин.
 
Раніше "Телеграф" ділився рецептом сирної паски з молочною глазур’ю. Вона сподобається всім без винятку.