Ідеальний відсоток заряду телефон: через яку позначку краще не переходити

Читать на русском
Автор
678
Сучасні смартфони можуть заряджатися короткими циклами
Сучасні смартфони можуть заряджатися короткими циклами. Фото Телеграф

Мало хто знає, що не можна заряджати смартфон до 100%

Для того, щоб вберегти батарею від поломок і щоб вона прослужила довше, треба дотримуватися деяких правил під час заряджання. Раніше ми розповідали, як зарядити телефон за допомогою іншого смартфона, а тепер ділимося, що таке правило "20-80" і як його застосовувати.

Секретом щодо ідеального відсотка заряду батареї поділилися на Уніан. Літій-іонні акумулятори можуть зберігати близько 80 відсотків своєї місткості після 500 циклів "заряду-розряду". Це свідчить про те, що приблизно за два роки стан батареї смартфона погіршиться на 20 %.

Не можна заряджати смартфон до 100%

Найкраще заряджати сучасні смартфони короткими сесіями. Існує міф, що це шкодить акумулятору, однак це зовсім не так. Часи, коли акумулятори потребували повні циклі заряду-розряду минули понад 20 років тому, коли в телефонах використовувати нікель-кадмієві акумулятори. Сучасні смартфони навпаки — будуть страждати від цього.

Найкращий діапазон заряду для довговічності батареї — "20-80". Тобто розряджати смартфон не можна більше, ніж до 20%, а ставити на зарядку — не більше 80%.

Тому краще не залишати смартфон під’єднаним до живлення на ніч. Річ у тім, що коли заряд досягає 100%, процес зупиняється, а якщо рівень хоч трохи зменшується, він знову активується. Це може повторюватися багато разів, що шкодить батареї.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не можна залишати заряджений смартфон у розетці. Ми поділилися, як ви власноруч шкодите пристрою.