Сподобається навіть тим, хто не любить гриби: рецепт маринованих глив

Читати російською
Автор

Цей рецепт зробить з простих глив справжній витвір мистецтва.

Гливи — це не лише смачні та ароматні гриби, але й джерело вітамінів та мікроелементів. Їх можна вживати в свіжому, сушеному та маринованому вигляді.

Мариновані гливи — це чудовий варіант закуски, який можна подавати до столу як самостійну страву або використовувати як доповнення до інших страв.

Інгредієнти:

  • 1 кг грибів (гливи)
  • 1 л води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка оцту 9%
  • 1 лавровий лист
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 3-4 зубчики часнику
  • Кріп (за бажанням)

Приготування:

  1. Гриби добре промити та очистити.
  2. У каструлі закип'ятити воду, додати сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець та часник.
  3. Додати гриби та варити протягом 10-15 хвилин.
  4. Влити оцет і проварити ще 2-3 хвилини.
  5. Зняти з вогню та дати грибам охолонути.
  6. Перекласти мариновані гливи в банки, додати кріп (за бажанням) і залити маринадом.
  7. Закрити банки кришками та поставити в холодильник.

Порада:

Мариновані гливи можна зберігати в холодильнику протягом 2-3 тижнів.

Варіації:

  • До маринаду можна додати інші спеції та трави за смаком, наприклад, гвоздику, коріандр, запашний перець, орегано.
  • Мариновані гливи можна використовувати для приготування салату, піци, пасти та інших страв.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну ікру з опеньків. Також ми розповідали, що додати до омлету, щоб він добре тримав форму.