Що робити, якщо не працює клавіатура в ноутбуці: два важливі кроки

Читать на русском
Автор
Спробуйте самі вирішити проблему з клавіатурою ноутбука Новина оновлена 24 квітня 2024, 13:12
Спробуйте самі вирішити проблему з клавіатурою ноутбука. Фото Freepik

Не поспішайте нести гаджет у ремонт, спробуйте вирішити проблему самі

Якщо ви помітили, що клавіатура ноутбука припинила працювати, не поспішайте нести гаджет у ремонт. Є два способи, як спробувати повернути її до ладу. "Телеграф" вже розповідав, як продовжити термін служби батареї вашого ноутбука, а сьогодні ділиться, що робити, якщо клавіатура гаджета перестала працювати.

Причин, чому клавіатура не працює, може бути багато, пише apostrophe.ua. Однак, якщо це не серйозна технічна поломка, а просто глюк, можна спробувати вирішити проблему самостійно.

Як відновити клавіатуру?

Спосіб перший

Перше, що потрібно зробити, якщо перестала працювати клавіатура – це перезавантажити ноутбук. Дивовижно, що іноді просте перезавантаження може виправити багато проблем. Якщо у вас немає окремої мишки, а сенсорна теж не працює, то просто натисніть на 10-15 секунд кнопку живлення (кнопка включення/вимкнення). Коли ноутбук вимкнеться, зачекайте деякий час і увімкніть його знову. Це може повернути вашу клавіатуру до життя.

Спосіб другий

Ще одна дія, яка може допомогти — це переустановлення драйверів клавіатури. Для цього потрібно відкрити меню "Пуск" — ввести "Диспетчер пристроїв" — вибрати "Диспетчер пристроїв" на панелі керування — розгорнути розділ "Клавіатури". Якщо в процесі натискання цих комбінацій на будь-якому з етапів побачите жовтий знак оклику — це буде вказувати на проблему на ноутбуці.

Однак, якщо жовтий знак оклику ніде не з’явиться, натисніть правою кнопкою миші по клавіатурі ноутбука в тому меню і виберіть кнопку "Видалити драйвер". Після цього перезавантажте ноутбук. При повторному увімкненні система в автоматичному режимі сама завантажить універсальні драйвери для клавіатури, що зможе вирішити проблему.

Однак, якщо жоден з лайфхаків не спрацює – несіть ноутбук у ремонт для усунення несправностей із клавіатурою.

Раніше "Телеграф" розповідав про секретну функцію комп’ютерної мишки. Це значно спростить вашу роботу в інтернеті.