Від крихт не залишиться і сліду: як безпечно очистити клавіатуру ноутбука

Читать на русском
Автор
Очищати ноутбук потрібно регулярно
Очищати ноутбук потрібно регулярно. Фото freepik.com

Прості способи з підручними засобами

Клавіатура ноутбука — одне з найбільш забруднених місць на поверхні гаджета, оскільки вона найбільше контактує з вашими руками. Клавіші ноутбука вимагають регулярного очищення від пилу та крихт, щоб пристрій не виходив з ладу. "Телеграф" вже розповідав, як швидко звільнити пам’ять на телефоні, а сьогодні ділиться як безпечно очистити клавіатуру ноутбука.

Клавіші та простір між ними можуть засмічуватися крихтами, пилом, шерстю тварин. Тому клавіатуру потрібно ретельно очищати, пише today.ua.

Як очистити клавіші ноутбука

Слайм

Дитяча іграшка слайм (лизун) може стати чудовим засобом для чищення клавіатури від крихт та пилу. Липка текстура слайма чудово видаляє забруднення з клавіш. Однак, дуже важливо очищати клавіатуру лизуном при вимкненому ноутбуці, а потім протерти клавіші сухою мікрофіброю.

Ватні палички

Ватні палички часто можуть стати в нагоді в господарстві не лише за прямим призначенням. Так, наприклад, їх можна використовувати для очищення клавіатури, змочивши в медичному спирті або спеціальному покупному засобі для очищення клавіатури. Найкраще робити це за вимкненого ноутбука, щоб не нашкодити гаджету.

Сушка для волосся (фен)

Крихти від їжі, дрібний пил або шерсть тварин чудово видуваються із простору між клавішами за допомогою фена. Однак, щоб уникнути поломок гаджета, найкраще дмухати на клавіші холодним потоком повітря. Також слідкуйте, щоб клавіші не повилітали під час такого прибирання, краще тримати фен на певній відстані.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити кеш Telegram та звільнити місце на телефоні. Проста інструкція користувача.