Лайфхак з маминих журналів: як відмити ванну кімнату з одним засобом

Читать на русском
Автор
Після такого прибирання ванна кімната виблискуватиме чистотою Новина оновлена 24 квітня 2024, 09:51
Після такого прибирання ванна кімната виблискуватиме чистотою. Фото Freepik

Цей засіб перевірено роками, і він справді працює

Напередодні великодніх свят багато господинь починають генеральне прибирання в будинку. І ванна кімната не виняток, до неї теж доходить черга. Однак, не всі знають, як ефективно прибрати ванну, в якій може накопичуватися багато вапняного нальоту. "Телеграф" вже розповідав, як почистити штори прямо на карнизі, а сьогодні ділиться, який ефективний засіб допоможе прибрати ванну кімнату.

Цей лайфхак ми знайшли в одному із старих випусків журналу "Ліза". Він говорить, що найефективніший засіб для прибирання ванної кімнати — звичайна харчова сода.

Як очистити ванну за допомогою соди

Сода – ефективний засіб для очищення поверхонь від вапняного нальоту. Змочіть губку водою і посипте содою, а потім починайте натирати всі поверхні ванної кімнати. Після такого прибирання ваша ванна кімната виблискуватиме чистотою.

Боротися з жовтизною у ванній допоможе також лимонна кислота, оцет або покупний відбілювач. Однак, при роботі з такими агресивними засобами, не забувайте про заходи безпеки — прибирайте ванну в рукавичках. Це вбереже ваші руки від впливу кислоти та хімії у випадку з відбілювачем.

лайфхаки для ванної

Після нанесення соди та інших засобів не забудьте добре промити водою всі поверхні. Потім також можна відполірувати поверхні у ванній чистою сухою ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відіпрати бруд та жовтизну з тканинного взуття. Подаруйте улюбленим кросівкам нове життя.