Троянди більше не постраждають від навали попелиці: як позбутися шкідників

Читать на русском
Автор
5539
Троянди страждають від попелиці
Троянди страждають від попелиці. Фото Pexels

Дізнайтеся, як урятувати квіти в саду

Троянди – красиві чагарники, які прикрашають багато садів. Кожному садівникові хочеться, щоб вони радували своїми пишними яскравими квітами. На жаль, троянду може атакувати попелиця. Замість того щоб витрачати гроші на хімічні засоби, достатньо скористатися домашніми засобами від попелиці на трояндах.

Як вивести попелиці з троянди

Попелиця для троянди — один з найстрашніших шкідників. Вона не тільки дуже швидко розмножується і легко поширюється на інші рослини в саду, але насамперед послаблює їх. Це через те, що попелиця харчується соком рослин, витягує їх багату поживними речовинами рідину. Наслідки плачевні – троянди слабшають, стають менш стійкими до зміни погодних умов, а їх зростання та цвітіння можуть навіть загальмуватись.

Для приготування розчину від шкідників потрібна шкірка трьох апельсин. Її необхідно залити склянкою води та прокип’ятити 10 хвилин. Коли відвар охолоне, його необхідно процідити, перелити в пульверизатор і обприскувати уражені попелицею троянди кожні 3 дні. З кожною новою обробкою попелиці на кущах троянд ставатиме менше і згодом вона знову зникне.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прогнати крота з ділянки. Тварина не переносить деякі запахи, їх слід використовувати для боротьби.