Для кротів це нестерпно: як прогнати тварину з городу

Читать на русском
Автор
52099
Гуманний спосіб проти шкідника
Гуманний спосіб проти шкідника. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як вивести кротів доступними засобами

Кріт – маленький ссавець, який може завдати великої шкоди вашому саду. Він активний з ранньої весни й аж до пізньої осені. До крота на ділянці зазвичай ставляться як до шкідника, але все ж таки в боротьбі з ним не варто використовувати агресивні засоби. Краще віддати перевагу безпечним методам.

Деякі городники використовують проти кротів навіть протухлу рибу. Але це далеко не єдиний запах, який не переносять ці ссавці.

Як прогнати крота з городу

За одну ніч кріт може прорити кілька метрів під землею та утворити кілька виходів із нори. Він знищує рослини, ушкоджуючи їх коріння. Внаслідок насадження в’януть і гинуть. Кріт також може пошкодити газон.

У кротів дуже розвинений нюх. Тому на нього можна впливати у вигляді неприємних запахів. Для цього використовується часник і рицинова олія.

Рекомендується змішати олію та кілька розчавлених зубчиків часнику. Отриманий засіб необхідно закопати в різних частинах саду та городу. Також цю суміш можна підкласти у нору крота.

Кріт не зможе витримати цих неприємних запахів і втече з вашої ділянки.

Раніше "Телеграф" ділився ефективним методом боротьби з попелицею. Дрібні шкідники зникнуть після гострої суміші на основі перцю.