Як змити фарбу для великодніх яєць з рук та столу: прості способи

Читать на русском
Автор
Крашанки – обов’язковий атрибут Великодня
Крашанки – обов’язковий атрибут Великодня. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Від барвників не залишиться й сліду

Напередодні Великодня багато хто за традицією займається фарбуванням яєць. Працювати у рукавичках зручно не всім. Тому після процесу фарбування крашанок може виявитися, що сліди фарби залишилися на руках і різних поверхнях кухні. Її видалення може виявитися проблемою.

Якщо звичайною водою фарбу змити не вдалося, не засмучуйтеся. Є кілька простих способів видалити забруднення за допомогою засобів, які, швидше за все, вже є під рукою.

Як відмити яєчну фарбу з рук

Перед використанням будь-якого засобу перевірте ще на невеликій ділянці шкіри або столу, щоб переконатися, що він не завдасть шкоди.

1. Цукровий скраб

Змішайте 1 склянку коричневого цукру (можна використовувати і білий) і 2-3 столові ложки оливкової олії. Потім натріть сумішшю руки, додайте мило, спіньте і змийте.

Абразивні цукрові гранули допоможуть зіскребти стійкий пігмент зі шкіри, тому він легко змивається, а олія після цього зробить вашу шкіру приємною та гладкою.

2. Харчова сода та білий оцет

Ще одна вдала ідея – змішати харчову соду та оцет. Для початку промийте руки водою. Потім налийте оцет у миску і намочіть у ньому чисту ганчірку, а потім витріть нею руки. Можна повторити це кілька разів. Якщо пляма все ще залишилася, додайте до суміші харчову соду. Нанесіть невелику кількість засобу на руки та потріть їх один про одного.

3. Зубна паста

Просто нанесіть трохи негелевої зубної пасти на забруднену шкіру, поки пігмент не зникне, а потім змийте теплою водою.

Як прибрати фарбу для великодніх яєць зі столу

Звичайно, перед тим, як фарбувати яйця, краще накрити стіл клейонкою, але якщо ви пропустили цей крок, є кілька способів видалити плями.

1. Оцет та вода

Якщо яєчний барвник увібрався в стіл, оцтова суміш, яку використовували для рук, також допоможе видалити плями зі столу. Почніть із тканини, змоченої в 1 частині оцту та 2 частинах води.

2. Харчова сода

Ви також можете спробувати змішати 1 ст. л. харчової соди та 1 ч. л. води до утворення пасти. Нанесіть засіб на пляму й обережно потріть м’якою тканиною, доки фарба не зникне.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити мерехтливі яйця на Великдень. Складні інгредієнти та барвники для цього не потрібні.