Ви могли цього не знати: як довго можна зберігати та використовувати декоративну косметику

Читать на русском
Автор
У косметичних засобів невеликий термін придатності Новина оновлена 23 квітня 2024, 15:01
У косметичних засобів невеликий термін придатності. Фото Freepik

Важливі поради для жінок, які користуються косметикою

Правильне зберігання та використання декоративної косметики може продовжити термін її служби. До того ж не всі модниці знають, як довго можна використовувати ту чи іншу косметику.

Як виявилось, є важливі правила, як потрібно зберігати помаду, туш чи парфум. Цікаві поради на цю тему ми знайшли у журналі "Ліза".

Туш для вій

Використовувати туш для вій можна не більше 6 місяців. Навіть якщо вона здається свіжою, через півроку після покупки та відкриття флакона, туш краще викинути, адже в ній могли завестися різні шкідливі бактерії. А щоб туш не висохла раніше часу, потрібно обмежити надходження до неї повітря — при відкритті флакона не смикайте щіточку дуже різко, а витягуйте плавно і по спіралі.

Парфуми

Парфум боїться прямих сонячних променів і задушливих просторів, тож може навіть змінити свій запах, причому не на краще. Однак якщо зберігати його у провітрюваному та темному приміщенні, то він буде придатний до 3 років і збереже свій початковий запах. Один із способів продовжити життя парфуму — носити з собою аромайзер, в який можна налити 10-20 мл парфуму, а великий флакон зберігати вдома у відповідному середовищі.

як зберігати косметику

Помада

Улюблену помаду можна використовувати до 2 років. Однак, якщо відчуєте гіркий запах або зміну смаку, відразу ж викидайте та купіть нову. А якщо ви не дуже часто користуєтеся помадою, то зберігати її найкраще в холодильнику і діставати лише за необхідності.

Крем для обличчя

Крем для обличчя можна користуватися не більше 2 років і краще не зберігати його у ванній кімнаті. Справа в тому, що у ванній дуже вологе середовище, а в ньому легко розмножуються бактерії. А потрапити туди вони можуть і через руки, тож зачерпувати крем краще не пальцями, а ватною паличкою або спеціальною ложечкою, яка іноді йде в комплекті.

Раніше "Телеграф" розповідав про ще один старий і перевірений лайфхак з журналу "Ліза". Дізнайтеся, як усунути неприємний запах з кухонної дошки.