Проткніть яйця — і позбудьтеся популярної проблеми: незвичайний, але дієвий лайфхак

Читати російською
Автор
Новина оновлена 23 квітня 2024, 14:03

Цей трюк завжди спрацьовує

Не за горами великодні свята. Це означає, що багато хто готуватиме різні писанки та крашенки.

Проте багатьом знайома ситуація, коли чистиш варене яйце, і половина залишається на шкаралупі. Ukr.Media ділиться одним незвичайним лайфхаком, завдяки якому яйце очиститься абсолютно без проблем. Потрібно лише… проткнути його перед варінням.

Хитрий трюк для швидкого чищення варених яєць

Для початку необхідно вийняти яйця з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Далі слід у закругленій частині кожного яйця голкою, шпилькою або кнопкою акуратно зробити маленький прокол.

Головне — не перестаратися і зробити занадто глибокий прокол. Річ у тім, що в круглій частині знаходиться порожній простір і зі шкаралупи нічого не витікає.

Тепер слід підготовлений продукт відправити в окріп і варити протягом 6-7 хвилин — так у вас вийдуть яйця некруто. Якщо потрібно приготувати яйця круто – варіть у 7-10 хвилин.

Після цього необхідно залити яйця прохолодною водою. Під час чищення шкаралупа відлітатиме миттєво.

Тепер ви зможете чистити десяток великодніх яєць за хвилину. Спробуйте і переконайтеся самі.