Щоб довго не жувати м'ясо: основні хитрощі приготування ніжного шашлику

Читать на русском
Автор
881
М’ясо розтане у роті
М’ясо розтане у роті. Фото shuba.life

Прості тонкощі найніжнішого шашлику

Ароматний, ніжний шашлик на багатті — один з найулюбленіших ласощів. Багато хто ретельно підбирає рецепти, вибирає якісні інгредієнти, проте шашлик все одно готується довго і виходить жорстким.

Виявляється, існує кілька хитрощів, завдяки яким шашлик вийде дуже ніжним, та й посмажте його всього за 20 хвилин. Про це розповімо разом із "Попоїсти".

Як приготувати соковитий шашлик

Для соковитого шашлику маринад відіграє не найважливішу роль, тому можна маринувати в цибулі, кефірі або на мінералці. Однак варто запам’ятати одне важливе правило: солити м’ясо необхідно за 10 хвилин до відправки на мангал. Діставати майбутній шашлик потрібно, коли вугілля практично готове. Тільки тоді його потрібно посолити, перемішати та за 10 хвилин нанизувати на шампур. Так м’ясо не втратить своєї соковитості.

Важливу роль при приготуванні шашлику грає і вугілля. Шашлик потрібно відправляти на вогонь, коли вугілля вкрилося білим попелом. Мангал потрібно використовувати стандартний зі стінками 15-17 сантиметрів заввишки.

Не варто використовувати тонкі шампури. Вся річ у тому, що товстий метал прогрівається повільно та рівномірно, так що шматочки м’яса добре пропікатимуться зсередини.

Потрібно також звернути увагу на розмір шматочків м’яса. Наприклад, свинину, яловичину та баранину необхідно нарізати шматками розміром із цигаркову пачку, а індичку та курку можна і більше. Курячі стегна та гомілки потрібно смажити цілими.

За дотримання цих правил соковитий шашлик посмажиться протягом 20 хвилин. Не вірите – перевірте самі.