Пральну машинку треба очистити, якщо побачили цей неприємний знак

Читати російською
Автор

Зверніть увагу на деякі моменти, щоб пральна машинка не вийшла з ладу

Коли ми кладемо речі в пральну машинку, то думаємо перш за все про те, чи впорається вона з плямами та брудом. Натомість геть забуваємо про догляд за самою машинкою. Відповідно, є певні знаки, які свідчать про те, що варто звернути увагу на побутову техніку. До речі, є деякі причини, через які у машинці з'являється цвіль.

Чимало людей нехтує тим, що не очищає пральну машинку. Зокрема, за деякими опитуваннями, приблизно 21% британців ніколи цього не робили, пише The Mirror.

Є один червоний прапорець, який вказує на те, що вже час зробити це. Ви відчуєте з машинки запах тухлих яєць. Це означає, що там вже велика кількість бактерій, які можуть залишатися на речах, а також провокувати проблеми зі здоров'ям.

Для того, щоб розв'язати цю проблему, треба запустити цикл очищення пральної машинки, обравши високу температуру. Так, ви позбудетесь будь-яких бактерій. Рекомендується ще додати в барабан трохи соди з оцтом, аби усунути неприємний запах.

Також експерти з господарства радять після кожного прання, залишати дверцята пральної машинки відчиненими. Таким чином, туди потраплятиме свіже повітря й не буде утворюватися цвіль. Також важливо протирати гумові ущільнення від води.

Лоток для прального засобу варто очищати кожні три місяці. Якщо будете дотримуватися цих простих правил, то у пральній машинці не буде утворюватися вапняний наліт. Тоді й речі після прання залишатимуться м'якими й приємними до тіла, а не твердими та жорсткими.

Раніше "Телеграф" розповідав, які поради варто врахувати під час прання одягу. Спершу треба перевірити кишені, чи немає там грошей або ключів. Білизну треба прати в окремому мішечку. Також об'ємні речі не варто поєднувати з тонкими та делікатними.